Schotland en Oekraïne spelen hun 1/2 finale op 1 juni, kalenderwijziging voor Rode Duivels

WK 2022 | Schotland en Oekraïne zullen hun duel in de halve finales van de play-offs om een plaats op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar (21 november-18 december) op woensdag 1 juni afwerken. Dat maakten de Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese Voetbalfederatie UEFA bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De halve finales van de play-offs in de Europese kwalificatiezone stonden voor 24 maart op het programma, maar de wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne werd wegens de Russische invasie uitgesteld. De winnaar van het duel neemt het zondag 5 juni in Cardiff op tegen Wales voor een ticket naar Qatar. Daar komt de winnaar van de finale in groep B terecht met Engeland, Iran en de Verenigde Staten.

De nieuwe programmatie heeft ook gevolgen voor de Rode Duivels, tegenstander van Wales in groep A van de Nations League. Zij spelen hun thuiswedstrijd in de Nations League tegen Polen nu op woensdag 8 in plaats van maandag 6 juni. Ook de uitwedstrijden in juni krijgen een nieuwe datum. De Rode Duivels spelen op zaterdag 11 juni in plaats van vrijdag 10 juni in Wales en op dinsdag 14 juni in plaats van maandag 13 juni in Polen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top