Dit is het motorsportprogramma van komend weekend

Auto-moto | Dit weekend zullen de fans van de brommende motoren weer helemaal aan hun trekken komen. Zo vindt de tweede manche van de Superbike plaats en start het 30ste seizoen van de Porsche Supercup.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Superbike-competitie trekt dit weekend richting het Nederlandse Assen. Het circuit behoort tot een van de meest geliefde van de coureurs gezien zijn prestige. Sinds de oprichting van het MotoGP-wereldkampioenschap in 1949 is de site van Assen de enige die telkens terugkeerde (met uitzondering van 2020 vanwege de coronapandemie).

De Brit Jonathan Rea zal alvast met veel vertrouwen afzakken naar Nederland. Hij pakte namelijk de bloemen in de eerste manche van dit jaar, die op het circuit van het Spaanse Aragon betwist werd. Rea kon thuisrijder Alvaro Bautista achter zich laten.

Volg de tweede manche van de Superbike op zaterdag 23 april vanaf 9 uur op Eurosport 2 en op zondag 24 april vanaf 11 uur op Eurosport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Start van het nieuwe Porsche Supercup-seizoen

Ook voor de Porsche Supercup is de tijd aangebroken om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Op zondag 24 april wordt de 30ste editie van dit kampioenschap op gang getrapt, om vervolgens op 11 september te eindigen na een totaal van acht races. Eentje daarvan zal overigens uitgevochten worden op het circuit van Spa-Francorchamps, meer bepaald op 28 augustus.

De eerste halte wordt Imola. Daar mag de Nederlander Larry ten Voorde (GP Elite) zijn titel van vorig jaar verdedigen. De voornaamste concurrentie lijkt te moeten komen van de Duitser Laurin Heinrich (SSR Huber Racing).

Volg het hele seizoen van de Porsche Supercup op zondag 24 april vanaf 12u live op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top