Nieuw dansprogramma op Play4: kinderen swingen met ouders in ‘Come Dance With Me’

Films | Nee, deze titel wijst niet op het album of de single van Frank Sinatra uit de jaren 50 van de vorige eeuw, maar wel op het nieuwe dansprogramma dat sinds vorige week te zien is op Play4. De programmamakers deden inspiratie op bij hun Amerikaanse collega’s van CBS en lanceren de wedstrijd nu in België. Op het spel staat een prijs van maar liefst 25.000 euro. Maar hoe kunnen de deelnemers die winnen? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hulp van professionele choreografen

In ‘Come Dance With Me’ strijden 11 kinderen tegen elkaar in duo met een van hun ouders. Een team van professionele choreografen helpt de duo’s om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Hoewel alle deelnemers wellicht graag hun heupen losgooien, kan die professionele hulp er wel voor zorgen dat hun dans nog mooier oogt. Bovendien moeten de duo’s ook heel wat verschillende stijlen uitproberen. Aan het eind van de rit wordt de meest veelzijdige en beste danseres in duo met een van de ouders tot winnaar uitgeroepen. 

Maar vooraleer een van de deelnemers mag juichen, moet nog een lange weg afgelegd worden. Bovendien is het aan de jury om na elke aflevering te oordelen over de vraag: “Welke mama of papa heeft even veel talent als zijn of haar kind?”. 
James Cooke, Jeny Bonsenge en Jan Kooijman werden aangeduid als juryleden en moeten wekelijks een duo teleurstellen en naar huis sturen. Welk duo dat wordt, hangt ook nog eens af van de beslissende dance battle. De jury moet namelijk aanvankelijk twee duo’s aanduiden. Die twee kinderen moeten mét hun ouder een laatste keer alles geven om toch nog door te kunnen gaan.

Onervaren presentatoren

De presentatie van ‘Come Dance With Me’ is in handen van Gers Pardoel en Julie Vermeire. Met dat duo kiezen de programmamakers voor mensen zonder veel presentatie-ervaring, maar dat wil niet zeggen dat Vermeire en Pardoel onbekenden zijn. Met een succesvolle carrière in de muzieksector stapt de Nederlandse artiest Gers Pardoel dankzij dit programma in een nieuwe uitdaging. Hoewel hij al vaker op televisie te zien was, komt hij nu voor het eerst aan bod als presentator.

Julie Vermeire zagen we dan weer al vaker op het scherm, zij het nog niet als presentator van een programma. Vermeire trok aan het langste eind als deelnemer van het populaire dansprogramma ‘Dancing With The Stars’, maar is verder vooral actief op sociale media. Ook zij stapt dus voor het eerst op een podium als presentator. Dat deze reeks helemaal op dans gefocust is, zal wel alleen maar in haar voordeel spelen!

Kandidaten met bijzondere verhalen

In totaal betreden 11 kinderen het podium in het gezelschap van een van hun ouders. Bij die 22 deelnemers zitten ook heel wat bijzondere kandidaten. In de eerste aflevering maakten we kennis met paracommando Kurt en zoon Yannis. Kurt wil met zijn deelname alle stereotypen doorbreken door televisiekijkend Vlaanderen duidelijk te maken dat ook gespecialiseerde militairen hun heupen ferm kunnen laten swingen. Papa Kurt wil er dan ook alles aan doen om zijn zoon te helpen bij het waarmaken van zijn droom. 

Ook vorige week werd er gefocust op twee bijzondere deelnemers. Mama Anouk en haar dochter Manon brachten net als de andere deelnemers een dans rond het thema ‘dromen’. De emotionele dans van het duo stond in het teken van de overleden vader van Manon. "Mijn droom is om nog eens in contact te komen met je overleden papa. Ik zou vooral heel veel vertellen over hoe Manon is, hoe goed ze het doet. Maar dat we hem enorm missen. Dat het jammer is dat hij er niet bij kan zijn.", vertelde mama Anouk.

Volg ‘Come Dance With Me’ vanaf 2 april elke zaterdag om 19u45 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top