Volg drie moedige vrouwen in een verbeten strijd tegen het regime van Poetin

Films | Vanavond kan je op Canvas kijken naar een beklijvende documentaire over drie vrouwen die in de aanloop naar de parlementaire verkiezingen in Rusland oppositie voeren. Het Russische regime onder leiding van Vladimir Poetin kan dit verzet niet smaken en gebruikt alle middelen om hen uit te schakelen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds de Russische president Vladimir Poetin op 31 december 1999 werd aangesteld tot waarnemend president van de Russische Federatie, heeft de voormalige geheim agent van de KGB zijn ijzeren greep op zijn land steeds meer versterkt. Opposanten beschuldigen Poetin en de zijnen ervan dat ze een nieuwe dictatuur willen vestigen in Rusland. Dat is geen wonder, als je weet dat het Russische staatshoofd zelf in 2005 in het Russische parlement verklaarde dat "de ineenstorting van de Sovjet-Unie de grootste geopolitieke ramp was van de twintigste eeuw".

Deze documentaire volgt drie vrouwen die oppositie voeren tegen het Poetin-regime. De opnames zijn gemaakt in de woelige periode na de vergiftiging van Kremlin-opposant Alexej Navalny in 2019 en 2020. Het succes van Navalny in de jaren 2010 gaf aanvankelijk hoop aan Russen die hoopten dat ze eindelijk een kans kregen om oppositie te voeren, maar niets was minder waar. Vladimir Poetin en zijn regime haalden zwaar uit naar iedereen die zijn politieke plannen dwarsboomt. Niet alleen de grootste oppositieleiders kregen het hard te verduren - ze werden vergiftigd met het zenuwgif novitsjok - maar ook vrouwelijke opposanten worden bijzonder hard aangepakt. De drie vrouwelijke activisten in deze documentaire besluiten om ondanks het harde verzet stand te houden maar betalen hier een zware prijs voor.

Bekijk ‘Fearless: The Women Fighting Putin’ op maandag 18 april om 21u45 op CANVAS, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top