Eén lanceert Bart Cannaerts als quizmaster

Films | Vanaf 18 april kan je elke weekdag (ma-do) op Eén afstemmen voor de nieuwe actualiteitsquiz 'De dag van vandaag'. Daarin fileren telkens drie BV's het nieuws van die dag. De presentatie komt in handen van comedian Bart Cannaerts en StuBru-presentatrice Fien Germijns. Voor allebei een belangrijk moment in hun carrière. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bart Cannaerts lijkt de smaak te pakken te hebben als quizmaster. Na zijn (korte) debuut als spelleider in 'De Slimste Mens ter Wereld' enkele maanden geleden -als tijdelijke vervanger van vaste presentator Erik van Looy, die geveld werd door het coronavirus-, gaat de komiek vanaf maandag 18 april voltijds aan de slag als professioneel vragensteller op televisie. Dan lanceert Eén immers het nieuwe spelprogramma ‘De dag van vandaag’. Een dagelijkse quiz (maandag tot donderdag) waarin Cannaerts elke aflevering drie BV’s test op hun kennis van de mondiale actualiteit. Ze spelen niet tegen elkaar maar mét elkaar, om zoveel mogelijk prijzengeld te verzamelen.

De lijst met bekende koppen oogt alvast indrukwekkend: Siska Schoeters, Sven de Leijer, Soe Nsuki, Sarah Vandeursen, Pien Lefranc, Joke Emmers, Gloria Monserez, Robin Keyaert, Wim Helsen, Jelle Cleymans, Maureen Vanherberghen, Hakim Chatar, Rik Verheye, Jan Jaap van der Wal, Liesa Naert, Laura Govaerts, Joris Hessels, Aster Nzeyimana, Bab Buelens, Amelie Albrecht, Wouter Deprez, Amir Bachrouri en Tom Waes gaven allemaal al hun ja-woord.

De kijker als winnaar

Het prijzengeld dat de bekende quizzers verzamelen gaat evenwel niet naar hun eigen bankrekening, maar kan gewonnen worden door… de kijkers thuis. Die kunnen zich voor elke aflevering via VRT NU inschrijven. StuBru-presentatrice Fien Germijns belt elke avond bij een gelukkige kijker aan en volgt live met hen de finale vanuit de knusse zetel. Hopelijk dan met een mooie prijs als climax.

Voor Fien Germijns, die we ook kennen van ‘De Warmste Week’, wordt ‘De dag van vandaag’ het grote tv-debuut op de openbare omroep. Al zal de aandachtige kijker haar ook al opgemerkt hebben in het dagelijkse programma ‘Iedereen Beroemd’, waarin ze de rubriek ‘Achterklap’ verzorgde. Voor Cannaerts is dit eveneens een kans die hij wil grijpen: hij maakte er geen geheim van dat het zijn droom was om ooit een quiz te presenteren. In het verleden was hij al een vast gezicht in spelprogramma's als 'De Pappenheimers', 'De tabel van Mendelejev' en 'De Slimste Mens'. Nu krijgt hij de kans om in prime time de innerlijke Ben Crabbé in zich los te laten.

Ook de redactieploeg achter deze nieuwe Eén-quiz wacht een serieuze uitdaging de komende maanden. Want elke dag moet vanaf een leeg blad begonnen worden aangezien de quiz zich, zoals de titel al weggeeft, focust op het nieuws van die dag. Met Cannaerts als quizmaster mag alvast de nodige dosis humor verwacht worden, zo bewees hij tijdens zijn interimjob in ‘De Slimste Mens’.

Volg ‘De dag van vandaag’ vanaf maandag 18 april elke weekdag rond 21u30 op Eén, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top