UEFA Youth League: op naar een remake van 2017?

Voetbal | In de UEFA Youth League, de Champions League voor Europese belofteploegen, zijn we op zoek naar een opvolger voor Real Madrid

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op vrijdag 22 april vonden de halve finales plaats in de UEFA Youth League tussen enerzijds RB Salzburg en Atlético Madrid en anderzijds Juventus en Benfica. Benfica haalde het na een strafschoppenreeks van Juventus (2-2, 4-3 na pen.) en Salzburg won met 5-0 van Atlético.

Benfica en Salzburg zullen mekaar dus in de ogen kijken tijdens de finale op maandag 25 april. Beiden zijn geen onbekenden in de Youth League. Benfica stond reeds meerdere malen in de finale, Salzburg won zelfs de editie van 2017. Zij proberen Real Madrid op te volgen, dat won in 2020. Vorig seizoen ging de Youth League niet door omwille van de coronapandemie.

Vervloekt Benfica

Benfica lijkt stilaan een vervloekt team te worden in de Youth League. Sinds de start van het beloftentoernooi in het seizoen 2013-2014 stond Benfica maar liefst drie keer in de finale. Telkens werd er verloren: in 2014 tegen FC Barcelona, tegen Salzburg in 2017 en ook in 2020 lukte het dus niet tegen Real Madrid. Toch mogen ze bij Benfica opnieuw stille hoop koesteren. Met 23 gemaakte goals zijn de Portugezen het meest effectief.

Herhaling voor Salzburg?

De halve finale tussen RB Salzburg en Atlético Madrid werd een heruitgave van de kwartfinale in 2017. Toen trok ook Salzburg aan het langste eind om vervolgens een paar dagen later zelfs de eindzege te pakken. Lukt het deze keer ook? Coach Rene Aufhauser zal ongetwijfeld zijn beste elftal de wei insturen. 

Programma halve finales UEFA Youth League:

Vrijdag 22 april

  • Juventus - Benfica 2-2 (4-3 na pen.)
  • Atlético Madrid - RB Salzburg (0-5)
Maandag 25 april
  • RB Salzburg - Benfica (live te volgen vanaf 17u55 op Pickx+ Sports 1)

Volg de UEFA Youth League op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. De Final Four is exclusief te volgen op Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top