Moeskroen krijgt ook geen licentie voor nationale amateurklasse

D1B Pro League | Excel Moeskroen heeft woensdag als enige van de 26 clubs van de Pro League geen proflicentie voor het seizoen 2022-2023 gekregen. Bovendien kreeg de Henegouwse ploeg, voorlaatste in 1B, ook geen licentie voor de nationale amateurklasse. De Licentiecommissie van de RBFA oordeelde "dat het voortbestaan van de club tot 30 juni 2023 (einde seizoen) niet gegarandeerd kan worden".

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is al de zevende keer in acht jaar tijd dat Moeskroen niet meteen een licentie krijgt. De voorbije jaren kreeg de club vervolgens wel het licht op groen van het Belgisch Sporttribunaal BAS en Moeskroen bevestigde dat het zich ook nu tot die instantie zal wenden. Daarmee koopt het zich alvast extra tijd om oplossingen (investeerders) te zoeken.

Als Moeskroen deze keer bot vangt bij het BAS, zal het in 2022-2023 in de tweede amateurklasse moeten uitkomen. Dat met een handicap van drie punten, één per periode.

Moeskroen moet ook een boete van 5.000 euro ophoesten omdat het bij vorige licentie-aanvragen valse verklaringen aflegde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top