Moeskroen krijgt als enige 1B-team een 'njet' van licentiecommissie; vier amateurclubs krijgen wel proflicentie

D1B Pro League | De licentiecommissie heeft woensdagnamiddag de proflicenties voor het seizoen 2022-2023 uitgedeeld. Niet geheel onverwacht kregen zeven van de acht 1B-teams een nieuwe licentie terwijl RE Moeskroen er wederom langs viste.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De licentieweigering voor RE Moeskroen was al wel ingecalculeerd bij de bestuurders van de Henegouwse club. Zij hopen om in beroep alsnog een licentie te halen en hopen dat ze alles in orde krijgen tegen half mei. De zeven andere 1B-ploegen zijn wel al zeker van een licentie en mogen volgend seizoen dus opnieuw aantreden in het profvoetbal.

Als Moeskroen in beroep ook geen licentie zou halen, dan mag sportief degradant RE Virton zich opmaken voor een extra jaartje in 1B. Zij hebben dan als reeksgenoot recht op het plaatsje van Les Hurlus.

De drie teams die momenteel nog voor promotie strijden in eerste Nationale én daarbij ook een proflicentie hadden aangevraagd, kregen ook allemaal positief nieuws. Dat wil zeggen dat RFC Luik, Patro Eisden of Dender EH straks promoveert naar het profvoetbal. Ook Wezet kreeg een proflicentie, maar de Luikenaars staan pas achtste en komen niet meer in aanmerking voor een plekje in de promotie-eindronde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top