Wat hebben de laatste weken van Axel Witsel bij Dortmund nog in petto?

Sport | Het contract van Rode Duivel Axel Witsel bij Borussia Dortmund loopt over enkele maanden onverbiddelijk af. Tenzij er een mirakel gebeurt zal de Belgische middenvelder over enkele maanden andere oorden opzoeken en vermoedelijk liggen die in de Verenigde Staten. Maar vooraleer Witsel de koffers neemt, …

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rode Duivel Axel Witsel streek in de zomer van 2018 neer in het Duitse Borussia Dortmund nadat hij een jaar in het noorden van China had gevoetbald bij Tianjin Tianhai FC. Hij tekende in Duitsland een contract van vier jaar bij Borussia Dortmund en dat op 29-jarige leeftijd. Zijn contract loopt deze zomer af en volgens de Duitse media zit er niet meteen een verlenging in. De vele fans van Witsel bij Standard hoopten na het vernemen van dit nieuws dat Witsel terug naar de Vurige Stede zou trekken, maar zelf lijkt de speler naar de Major League Soccer te neigen, in de Verenigde Staten.

Maar Witsel heeft zijn koffers nog lang niet gepakt. Hij moet met Dortmund immers nog de laatste hordes van dit seizoen nemen, te beginnen met de eerstvolgende wedstrijd tegen Wolfsburg. Wolfsburg staat momenteel veertiende in de Bundesliga en lijkt een haalbare kaart te worden voor Dortmund dat tweede staat. Als de Borussen winnen, nemen ze een flinke optie op de deelname aan de Champions League van volgend seizoen.

Opnieuw de oude

Om in de hoogste regionen van de Bundesliga te blijven vertoeven, zijn Dortmund en Witsel de komende maanden best op hun hoede. Witsel dient het niveau dat hij nu haalt, vast te houden en hij mag niet verslappen zoals hij dat eind vorig jaar (en begin dit jaar) deed. Toen had de flukse middenvelder last van een vormdip, lukte er haast niets en viel hij geregeld naast de ploeg tot grote verbazing van enkele analytici die hem begonnen af te schrijven.

Maar Witsel stak enkele weken geleden opnieuw zijn neus aan het venster. Hij werkte aan zijn vormpeil en krikte zijn spelniveau danig op. Hij mocht van trainer Marco Rose zelfs enkele keren aanvoerdersband omdoen. Een maand geleden zette hij de kers op de taart en maakte Witsel zijn allereerste competitiegoal van het seizoen tegen Mainz (3-1). Nu Axel Witsel zijn oude vorm opnieuw te pakken heeft, vragen kenners zich luidop af of Dortmund hem niet beter snel een nieuw contract onder de neus schuift, ook al telt hij al 33 lentes.

Eerst CL-tickets

Maar niemand kan in de hoofden van de Duitse bestuurslui van Dortmund kijken. Die zijn dezer dagen immers enkel in de weer met de voorbereidingen van de laatste wedstrijden van het seizoen. Als Dortmund die partijen kan winnen, ligt een deelname aan de Champions League binnen handbereik. Om op dat kampioenenbal te kunnen aantreden, dienen de Borussen in de top vier te eindigen. Ze staan momenteel op plaats twee, moeten enkel Bayern München voor zich dulden (die 9 punten voorsprong hebben) en hebben nog vijf wedstrijden te spelen.

Die vijf wedstrijden kunnen wel eens de vijf laatste zijn van Axel Witsel in Duitse loondienst. Als zijn contract niet verlengd wordt, speelt onze Rode Duivel op 14 mei zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Hertha Berlijn. Daarna kunnen de onderhandelingen beginnen en vertrekt Axel Witsel misschien wel naar de Verenigde Staten, op zoek naar een beter voetballeven.

Het programma van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 16 april
Zondag 17 april
Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top