Ons efltal van de week

Sport |

Met de titel al op zak was het fijn voetballen voor Westerlo. De Kemphanen imponeerden en scoorden aan de lopende band. Ook op de andere velden stonden de vizieren op scherp.

Het regende pijpenstelen én doelpunten in Virton. Al na acht minuten kopte Allach de 1-0 op voorzet van Kage binnen. Lommel had maar een minuut en zeventien seconden nodig om gelijk te maken. Vinicius dos Santos kopte de voorzet van Smeets binnen voor de 1-1. Henkens draaide de score voor de rust helemaal om. Lommel kon de 1-2 lang vasthouden, tot Anne zijn negende van het seizoen binnentrapte. Een paar minuten voor tijd was het wel over voor Virton. Sales kapte zich vrij en trapte de 2-3 in de verste hoek binnen.

Westerlo is zeker van de titel, en dat voetbalt toch net iets makkelijker. Vaesen opende de score na een kwartier vanop de stip nadat De Cuyper werd neergehaald. Een minuut later bediende Vaesen De Cuyper dan maar voor de 0-2. Chevalier prikte nog tegen met het hoofd in de eerste helft. In de tweede helft scoorde De Cuyper zijn tweede van de avond, opnieuw op voorzet van Vaesen. Ook Daci, Perseyn en Paulet scoorden nog voor de kampioen maar Duplus maakte het doelpunt van de avond met een raketschot in de verste bovenhoek. Met een 2-6-overwinning is het kampioensfeest van Westerlo helemaal compleet.

Lierse Kempenzonen wil het seizoen in schoonheid eindigen. De Pallieters wonnen met 1-2 op het veld van Deinze en pakken zo zes op zes. Al na drie minuten spelen scoorde Stallone Limbombé. Het is zijn vierde van het seizoen, en zijn eerste doelpunt sinds 7 november. In de tweede helft deed Deinze net hetzelfde als Lierse Kempenzonen: snel scoren. Dansoko dook goed op in de zestien en werkte zeer beheerst de 1-1 af. Van Acker legde de wedstrijd in een beslissende plooi met een perfecte plaatsbal. Met 1-2 en de drie punten op zak klimt Lierse Kempenzonen naar de vijfde plek in het klassement.

Kylian Hazard heeft zijn rekening geopend bij RWDM. Zijn eerste doelpunt werd (onterecht) afgekeurd voor buitenspel, maar een paar minuten later was het wel raak, met een mooie volley. Na een uur spelen maakte hij zijn tweede doelpunt. Met een snelle counter stak de jongste Hazard het veld over en trapte hij de 2-0 staalhard in de korte bovenhoek. Reyners scoorde nog tegen voor Waasland-Beveren maar verder dan de 2-1 kwamen de Waaslanders niet meer. Waasland-Beveren blijft achter met twee op twaalf.