Vier duels; 12 op 12! Drie 1B-teams ontpopten zich tot het ultieme 'zwarte beest' van één van hun reeksgenoten

Sport | Met nog maar één speeldag voor de boeg, hebben de meeste 1B-teams elkaar al 4x in de ogen gekeken. Dat leverde in drie gevallen een blinkende 12 op 12 op voor het ene team en een kille 0 op 12 voor het andere team. Op de laatste speeldag kan er geen vierde 'zwarte beest' meer bijkomen omdat de teams allemaal al punten van elkaar hebben afgenomen in de vorige drie confrontaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waasland-Beveren was het eerste team dat dit seizoen een 12 op 12 liet noteren tegen dezelfde tegenstander. De Waaslanders wonnen 4x van RE Virton en deden dat met een doelsaldo van + 10 (14 goals gescoord, 4 goals tegen). Dat was meteen ook het hoogste doelsaldo van de drie 'zwarte beesten'.

Maar Waasland-Beveren werd zelf ook nog slachtoffer van een 'zwart beest'. Lierse Kempenzonen won dit seizoen voorlopig negen matchen en vier van die negen waren tegen Waasland-Beveren! De Kempenaars deden dat met een doelsaldo van +6 (8 goals gescoord, 2 goals tegen).

En ook kampioen Westerlo slaagde erin om alle punten binnen te rijven tegen eenzelfde team. De Kemphanen lieten Excel Moeskroen 4x puntenloos achter en haalden in de vier confrontaties met Les Hurlus een doelsaldo van +7 (13 goals gescoord, 6 goals tegen).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top