Léopold verliest leidersplaats na opgelegde forfaitnederlaag

Hockey | Léopold, tot dinsdag aan de leiding in de ION Hockey League, moet zijn leidersplaats afstaan aan Waterloo Ducks. De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) legde de Brusselse club een 0-5 forfaitnederlaag op voor de partij die het zondag met 5-1 won tegen Antwerp. De KBHB merkte namelijk op dat Tom Boon en co. gecoacht werden door Agustin Corradini, hoewel die geschorst was.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Agustin Corradini had een derde gele kaart gekregen als staflid tijdens een dameswedstrijd eerder op de dag", zo klinkt het bij de KBHB. Volgens het reglement mocht hij na die partij geen coachende functie meer uitoefenen, wat hij diezelfde dag echter toch deed in de partij tegen Antwerp.

In de stand leidt Waterloo Ducks nu met nog één speeldag te gaan in het reguliere seizoen. Het telt 39 punten. Léopold volgt met 37 punten, voor Racing (36), la Gantoise (35) en Braxgata (34).

Léopold heeft nog andere katten te geselen op administratief vlak. Op 21 april moet de club zich voor het Controlecomité van de bond verdedigen na klachten van verschillende clubs over het opstellen van Frédérico Monja en Agustina Albertario in het begin van het seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top