Makers van 'Undercover' nog niet uitverteld, spin-off in de maak

Series | Na de langspeelfilm ‘Ferry’ komt er binnenkort ook een serie uit over de drugskoning uit de Vlaams-Nederlands succesreeks ‘Undercover’. De spin-offreeks is nog maar pas in productie, maar dit is wat we er nu al over weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ferry Bouman, de tegenpool van Tom Waes’ Bob Lemmens, keert weer in volle glorie terug naar het kleine scherm, al weten we nog niet wanneer de spin-offserie die inzoomt op de beginjaren van Ferry als drugskoning uit zal komen. Het vooral in Nederland immens populaire personage wordt opnieuw vertolkt door de onvervangbare Frank Lammers en ook Elise Schaap keert terug als Danielle. Over de cast is verder nog niet veel bekend, maar met die twee namen op de set is er alvast vuurwerk verzekerd.

Het verhaal zal zich afspelen tussen de gebeurtenissen in ‘Ferry’ en het eerste seizoen van ‘Undercover’. Danielle ontmoette Ferry al in de film, en in de reeks leert ze zijn ware persoonlijkheid kennen terwijl hij steeds meer macht vergaart in de criminele onderbuik.

We knopen aan bij Ferry als beginnende xtc-producent die probeert om voet aan de grond te krijgen in het criminele milieu in Noord-Brabant. Hij gaat de strijd aan te gaan met concurrent Arie Tack en een beruchte motorbende en slaat daarvoor de handen in elkaar met met John, schoonbroer Lars, Remco en Dennis. Verwacht wordt dus dat acteurs Raymond Thiry, Yannick van de Velde, Tim Haars en Huub Smit terug zullen keren, al is dat voorlopig nog niet bevestigd. “We keren terug in de tijd”, zegt Frank Lammers erover. “Naast dat ik zelf ook heel benieuwd ben hoe Ferry geworden is wie hij is, wordt dit een heerlijke manier om jong te blijven.”

Nico Moolenaar, de bedenker en showrunner van ‘Undercover’, neemt de regie in handen samen met Eshref Reybrouck, die ook het eerste seizoen van die serie regisseerde. In een interview met Proximus Pickx hintte Moolenaar al naar een mogelijk vervolg op ‘Undercover’, maar nu pas weten we dus hoe dat eruit zal zien. “Het is een geweldig leuk universum om in te vertoeven”, zei hij toen. “Ik schrijf graag over deze personages en ik heb nog niet het gevoel dat ik uitverteld ben.”

Het scenario is geschreven door Moolenaar, Piet Matthys, Tibbe van Hoof en Bart Uytdenhouwen. Allemaal schreven ze mee aan de scenario’s voor ‘Undercover’. Uytdenhouwen was ook scenarist voor ‘Ferry’ de film. Dus wie houdt van de verhaallijnen en het schrijfwerk van ‘Undercover’ kan op beide oren slapen: hetzelfde talent zit aan de knoppen van de spin-off.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top