Met deze tv-tips kan je dit weekend voor de buis ontspannen

Films | Hoewel we dit weekend af en toe de zon door de wolken zullen zien piepen, wordt het 's avonds toch nog koud genoeg om je binnen te nestelen en gezellig voor de televisie te genieten van een goede film of tv-programma. Proximus Pickx geeft je een paar kijktips.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vrijdag: '1917'

Hoe voelt het om een oorlog mee te maken? Gelukkig kunnen de meesten onder ons deze vraag niet te beantwoorden, maar als we enkele gerenommeerde vakbladen mogen geloven toont '1917' een vrij realistische weergave van het oorlogsgeweld dat Europa en de hele wereld teisterde tijdens de Eerste Wereldoorlog. De film is toegankelijker dan op het eerste gezicht lijkt - je hoeft geen geschiedenisstudent of bewonderaar van oorlogsfilms te zijn om deze film naar waarde te schatten. Het is dan ook geen wonder dat deze film drie Oscar-nominaties wist te verzilveren in 2020.

Bekijk ‘1917’ op vrijdag 15 april om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'The Last Temptation of Christ'

Deze film van de gerenommeerde regisseur Martin Scorsese is allesbehalve een saaie religieuze prent over het leven en de dood van Jezus Christus. De film is alleen al de moeite waard vanwege de bewogen geschiedenis rond de release. Sommige ultrareligieuze christelijke groepen vonden de vertolking van Jezus door Willem Dafoe zo schandelijk dat er opgeroepen werd tot geweld. Regisseur Scorsese werd met de dood bedreigd en moest enkele jaren na de release in 1988 leven met bodyguards. Tot vandaag staat de film nog steeds op een zwarte lijst in de Filipijnen en Singapore.

Bekijk ‘The Last Temptation of Christ’ op vrijdag 15 april om 22u20 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: ‘Vranckx'

Voor het iets serieuzere werk schakelen we vandaag over naar 'Vranckx', dat zaterdag een documentaire brengt over de Mexicaanse stad San Cristóbal. Onderzoek wijst uit dat inwoners van deze stad gemiddeld twee liter Coca-Cola per dag drinken omdat drinkbaar kraantjeswater in de stad een schaars goed is. Deze gewoonte zorgt voor een ongeziene golf van diabetes, een aandoening die in combinatie met de coronacrisis extra veel jonge levens heeft geëist. Deze documentaire zet je ongetwijfeld tot nadenken aan over de effecten van frisdrank op je gezondheid.

Bekijk ‘Vranckx’ op zaterdag 16 april om 20u10 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'The Lone Ranger'

Het gebeurt niet vaak dat we een western aanraden en daarom tippen we voor zaterdag 'The Lone Ranger'. In deze film van regisseur Gore Verbinski heeft John Reid, een advocaat, na de dood van zijn broer zich de identiteit van The Lone Ranger aangemeten, een gemaskerde figuur die rechtvaardigheid hoog in het vaandel voert. Samen met zijn compagnon Tonto, een indiaan, bestrijdt hij de misdaad in het Wilde Westen. Hoewel deze western een bescheiden succes werd in de internationale filmzalen, wist het enkel een nominatie van de Raspberry Awards te verzilveren, namelijk "Slechtste remake".

Bekijk ‘The Lone Rangers’ op zaterdag 16 april om 22u15 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: 'Inside the Vatican'

Naar aanleiding van Pasen kan je op Canvas kijken naar een documentaire over de voorbereidingen van het Vaticaan op Pasen. Je kan onder meer paus Franciscus zelf volgen, de pauselijke tuiniers, de beveiligers van de Heilige Stoel en vele andere werkkrachten. Het blijkt geen sinecure te zijn om de Sint-Pietersbasiliek voor te bereiden op het belangrijkste feest in het katholieke jaar.

Bekijk ‘Inside the Vatican’ op zondag 17 april om 20u10 op CANVAS, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows'

Voor een dosis nostalgie kan je zondag kijken naar deze sequel op de superheldenfilm 'Teenage Mutant Ninja Turtles' uit 2014. In de film ontsnapt de slechterik Shredder uit de gevangenis en vormt een kwaadaardig team om de wereld te veroveren. De Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen alle hulp gebruiken om een grote ramp te voorkomen en schakelen daarom de hulp in van April O'Neil, Vernon Fenwick en Casey Jones.

Bekijk ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows’ op zondag 17 april om 20u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top