FIFAe Nations Cup: eDevils lopen eerste kwalificatie mis

Nieuws | De eDevils, ons nationale FIFA-team, zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Main Event van de FIFAe Nations Cup. Na vier weken van play-ins eindigde de ploeg op de 8e plaats in hun conference. Onze landgenoten krijgen een tweede kans in de volgende kwalificatieronde in mei.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het werd een teleurstelling voor de eDevils, ons officiële Belgische team op FIFA 22. Na een vier weken lange strijd heeft het nationale team zijn eerste kans gemist om een kwalificatieticket te bemachtigen voor de FIFAe Nations Cup, de officiële competitie die de beste landen ter wereld bijeenbrengt op het populaire voetbalspel.

De vierde en laatste week telde niet echt mee voor de kwalificatie van onze Belgen. Gezien hun resultaten in de derde kwalificatieweek werden onze spelers voor de laatste twee speeldagen gedegradeerd naar de tweede divisie, en konden zij dus niet langer een ticket bemachtigen, gereserveerd voor het beste land in de eerste divisie.

De laatste manier om zich via de play-ins te kwalificeren was gewoon zoveel mogelijk consistentiepunten te verzamelen. Die werden elk weekend onder de ploegen verdeeld volgens hun positie in de eerste of tweede conference. De slechte prestaties van de eDevils in de eerste en derde week hielpen niet echt. De Belgen eindigden op de achtste plaats in hun conference, bijna 350 punten achter de eerst gekwalificeerde landen.

Ook al wisten ze dat ze verslagen waren, gaven de eDevils niet op in de laatste kwalificatieweek. Onze landgenoten eindigden op de eerste plaats in hun divisie, met zeven overwinningen, twee gelijke spelen en slechts één nederlaag. Coach Michael Vanderheyden probeerde in de slotweek een andere opstelling uit, met debutanten Rudi Ekmen en Jonas De Corte naast de ervaren Emino Mercy.

We zullen nu moeten wachten tot mei, wanneer normaal de groepsfase van het evenement doorgaat. Dankzij die ronde zullen een aantal landen, hopelijk ook België, zich kunnen kwalificeren voor de Main Event van de competitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top