Ibrahima Konaté probeert bij Liverpool zijn kans te grijpen in de Champions League

UEFA Champions League | In de competitie kan de jonge Franse verdediger Ibrahima Konaté niet meteen rekenen op veel speelminuten bij Liverpool. Maar in de bekertoernooien en vooral in de Champions League komt Konaté wel aan zijn speeltijd. Tegen Benfica zette hij Liverpool alvast op de goede weg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Konaté maakte afgelopen zomer de overstap van het Duitse RB Leipzig naar Liverpool voor een bedrag van 40 miljoen euro. De centrale verdediger moet echter knokken voor zijn plekje in het sterrenteam. In de Premier League kreeg Konaté in amper acht wedstrijden wat speelgelegenheid van coach Jürgen Klopp. Telkens stond hij wel in de basis. Toch zal Konaté zich zijn transfer anders voorgesteld hebben, vermits hij in Leipzig een onbetwiste basispion was.

Maar gelukkig voor de jonge Fransman met Malinese roots durft Klopp te roteren wanneer Liverpool in de beker of in de Champions League moet voetballen. Daar is Konaté steevast zeker van zijn plekje in de startelf. Tegen Benfica maakte hij zelfs zijn eerste goal in het shirt van Liverpool. Zo droeg hij zijn steentje bij aan de 1-3-uitzege van Liverpool bij Benfica.

Vroegrijp

Met zijn 22 lentes jong moet Konaté nog niet wanhopen. Hij heeft nog tijd genoeg om zich door te zetten bij Liverpool. Maar het moet toch even schrikken zijn voor de Fransman, die al op piepjonge leeftijd kwam kijken bij de profs. Zo debuteerde hij op amper 17-jarige leeftijd bij Ligue 2-ploeg Sochaux. Op amper een half jaar tijd versierde hij daar een vrije transfer naar de Bundesliga. 

Amper een jaartje ouder zou hij in zijn eerste seizoen bij Leipzig reeds aan 20 wedstrijden komen in de competitie en de Europa League. Een seizoen later zou hij een stapje verder zetten in zijn ontwikkeling, met 43 wedstrijden in totaal waarvan bijna allemaal als starter. Op die manier kwam hij ook in het vizier van de Europese topclubs. Een blessure in het seizoen 2020-2021 stak echter wat stokken in de wielen. Toch klopte Liverpool aan.

Gemaakt voor de Premier League

Pas in oktober kwam het grote Liverpool-debuut van Konaté. Coach Jürgen Klopp was naar eigen zeggen meteen verliefd op zijn nieuwe verdediger. “Ik denk dat iedereen wel het potentieel van Konaté kan zien. Hij is geweldig. Hij heeft ook alles: fysiek, techniek, spelinzicht, …”

“Hij trok op zeer jonge leeftijd naar Duitsland, wat geen makkelijke competitie is voor een jonge centrale verdediger”, gaat Klopp verder. “Maar hij deed het meteen ongelooflijk goed. Dan maakte hij de stap naar de Premier League en zag je meteen dat hij gemaakt is voor deze competitie. We beschikken bij Liverpool over enkele goede centrale verdedigers, dus is het nu aan ons om hem op de juiste momenten in te zetten.” 

Vermoedelijk zal Konaté ook voor de return tegen Benfica kunnen rekenen op een basisplaats. Hij zal mede de 1-3-voorsprong uit de heenmatch moeten meeverdedigen.

De terugwedstrijden in de kwartfinales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 12 april

De wedstrijden van dinsdag zijn exclusief te zien via Proximus Pickx in Vlaanderen.

Woensdag 13 april

Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Zoals elke editie kan je de hoogtepunten van elke wedstrijd volgen met tegelijk commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top