Mise-en-scène: Wat als ET de aarde leuker vond dan zijn eigen thuis?

Films | Je kent ongetwijfeld de kaskraker uit 1982, 'E.T. The Extra-Terrestrial'. Deze prachtige film van Steven Spielberg die tot het collectieve filmgeheugen behoort van miljoenen mensen viert intussen al zijn veertigste verjaardag. Vandaag heeft het verhaal van een alien, die per abuis op aarde achterblijft en hulp krijgt van een stel 80's kids, nog niets aan kracht ingeboet. Maar wat als ET niet meer naar huis wou ... en de aarde véél leuker vond? 

Door MF

Deel dit nieuws

Het is 1994 en we bevinden ons in Los Angeles, de plek waar Elliot samen met zijn familie woont. Elliot is 22, zijn kleine zus Gertie 17 en zijn oudere broer Michael is ondertussen het huis uit. ET, de extra terrestrial, is 56 in aardejaren. Op zijn planeet, waar de tijd iets trager gaat, is hij een opgeschoten puber. Zijn gedrag is navenant. Toen hij tien jaar voordien duidelijk maakte liever op aarde te blijven dan terug te gaan naar die ‘f*ckin’ saaie planeet, waar ik alleen maar stenen mag onderzoeken en nooit eens een pintje mag drinken, boeie!’ (zijn woorden) besloten Elliot en zijn zus om hem een andere naam te geven. ET klonk maar wat saai. Eddie paste beter. Eddie the Lizzard, omdat hij met zijn ietwat geschubde huid leek op een hagedis. Zijn roepnaam werd ofwel ‘Ed’ of ‘The Lizzard of (L)Oz (Angeles)’. ET vond alles oké en zong meermaals gelukkig door de straten "Don't be fooled by the rocks that I got, I'm still Eddie from the block."

Tussen 1982 en 1994 wist Ed zich helemaal aan te passen aan het aardse leven. Midden de jaren 1980 werd hij een grote fan van Mötley Crüe en andere hair metal bands. Zijn adoratie ging zover dat hij zich een uit een kluiten gewassen blonde pruik-met-opstaande-froufrou kocht en zo wekenlang het huis uit ging. Gekleed in een spandex broekje en in een fluo T-shirt met daarop de afbeelding van Vince Neill, de charismatische zanger van de band. Met een walkman en een slome tred slenterde hij elke dag in de buurt. De honden meden hem en de katten verstopten zich krijsend onder geparkeerde wagens. “I’m Eddie, I'm such a baddie” gaf hij te pas en te onpas te kennen. 

Tot een paar andere buurtkinderen hem in de mot kregen en hem wijs maakten dat niet Mötley Crüe, maar Enya dé hipste artiest van het moment was. Ed, die mee wou zijn met de laatste nieuwe trends, schuifelde snel naar huis, waar hij zich in gebatikte gewaden hees, zijn lippen stifte en ‘Orinoco Flow’ luid door de speakers liet knallen, terwijl hij spirituele danspassen oefende en wierook brandde.

Toen Elliot van school kwam, sprak die de gevleugelde woorden ‘Luister eens via je walkman naar dat gezaag en val ons daar niet mee lastig! En, ieuw, wat stinkt hier zo? Zijn dat je sokken of ben je een kaas business aan het opstarten?’, waarop Ed zich nukkig in zijn puberkamer terugtrok en de hele avond niet meer buitenkwam. ‘Ik mag hier ook nooit iets’, riep hij, maar zijn kreten werden overstemd door Elliots muziek. ‘Smells Like Teen Spirit’ schalde door de kamer.

Met Gertie had Ed nog steeds een goeie band. Gertie was door haar vriendschap met Ed – hij was haar bestie, haar BAFF (Best Alien Friend Forever) – de coolste chick van de school, met in haar kielzog een hoop vriendinnen die – opgeschoten tieners als ze waren – het allemaal dik aan wilden met Ed, om zijn ‘mysterieuze uitstraling en die coole gloeiende vinger’. Ed moest van al die aandacht niets weten. Het liefst van al bleef hij thuis hangen met zijn maatje Elliot, met wie hij elke dag in de sofa plofte voor een paar uur GTA San Andreas, Counter-Strike of Fortnite.

Tot ET op een dag een sms krijgt op zijn NOKIA 6610, van een onbekend nummer.
“Mama en papa missen je. Jouw broer heeft je kamer ingepalmd. LOL. Neem de volgende SHUTTLE (OM 5.22 PM) terug. Stop met die PUBERALE NONSENS. We verwachten je thuis, tegen etensuur!!! BTW: YOU’RE GROUNDED! & DON’T PHONE HOME!”

 Ontdek ‘ET The Extra-Terrestrial' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top