Stefano Pinna geplaatst voor finales van Nederlands kampioenschap

eFoot | Onze landgenoot Stefano Pinna, die voor AZ Alkmaar in de Nederlandse competitie speelt, heeft zich geplaatst voor de play-offs van het circuit. De finales vinden plaats tijdens GG Dreamhack Sports in Maastricht, op 4 en 5 juni. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Stefano Pinna heeft het opnieuw gedaan in Nederland! Tijdens zijn deelname aan de eDivisie, het Nederlandse kampioenschap op FIFA22, plaatste onze landgenoot zich samen met zeven andere teams voor de play-offs van het circuit.

De eDevil speelt al enkele maanden voor AZ Alkmaar in de competitie. KRC Genk kondigde aan het begin van het seizoen zijn uitleenbeurt aan de Nederlandse club aan. Hij vervangt ploegmaat Gilles Bernard, die naar de Proximus ePro League werd gestuurd om de kleuren van Genk te verdedigen. Een geslaagde keuze, gezien de kwalificatie van beide spelers in de final bracket van de circuits.

Meesterschap in het reguliere seizoen

Stefano speelde samen met Dani Visser. Het duo kende een vrij goed seizoen. In tegenstelling tot de Proximus ePro League, bestond elke wedstrijd uit twee games, gespeeld in 1v1 door elk van de spelers. Stefano leek zich goed te voelen in dit format.

Het duo bleef het grootste deel van het circuit rond de tiende plaats hangen en beëindigde het reguliere seizoen op de zevende plaats. Zo bemachtigden de spelers een ticket voor de volgende ronde van de competitie. Dankzij een 5-2 overwinning tegen Go Ahead Eagles kon Pinna een plaats in de kwartfinales afdwingen.

Voor de meest gemotiveerden onder jullie: in Maastricht, meer bepaald tijdens GG Dreamhack Sports op 4 en 5 juni, zal je je stem kunnen laten horen. De grote finales van het circuit zullen live worden gespeeld, voor een hopelijk groot publiek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top