Henk Fraser is nieuwe coach van FC Utrecht

Eredivisie | Henk Fraser wordt met ingang van het komende seizoen trainer van FC Utrecht. De huidige coach van Sparta Rotterdam, oud-speler van onder meer Utrecht, heeft overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar. Fraser legt zijn taken als assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal neer. Hij gaat derhalve niet mee naar het WK van eind dit jaar in Qatar.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan", zegt Fraser, eerder ook actief bij onder meer ADO Den Haag en Vitesse. "Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden. Een van mijn dromen was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap."

"Een oefenmeester met een buitengewoon sterke persoonlijkheid en uitstraling", stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Henk heeft bovendien een duidelijke voetbalvisie en heeft bij meerdere clubs bewezen dat die tot prestaties leidt. We hebben er vertrouwen in dat Henk met zijn ervaring, kennis en kunde het niveau van ons eerste elftal naar een nog hoger plan tilt."

"Vanaf het moment dat Henk bij FC Utrecht in dienst treedt, stopt hij met zijn werkzaamheden voor Oranje", vervolgt Zuidam. "We zijn gezamenlijk van mening dat deze baan bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is daarom niet mogelijk." De KNVB laat weten zich te gaan buigen over de invulling van de positie van Fraser.

Fraser is bij FC Utrecht de opvolger van de eerder dit jaar ontslagen René Hake. Rick Kruys maakt als interim-hoofdtrainer het seizoen af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top