LEC: een onhoudbaar G2 Esports kroont zich tot Europees kampioen

League of Legends | G2 Esports sleepte dit weekend de titel van het LEC lentesegment van 2022 in de wacht. De Samurai wonnen in drie rondes en lieten geen ruimte voor tegenstander van Rogue, dat zich via de winner bracket kwalificeerde. G2 Esports zal nu Europa vertegenwoordigen in de Mid-Season Invitational.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Carlos "Ocelote" Rodriguez en de spelers van zijn League of Legends-team moeten deze ochtend in een goede bui wakker zijn geworden. Na een mislukte Summer Split 2021 heeft G2 Esports zojuist zijn negende Europese titel in de MOBA van Riot Games binnengehaald.

Met een vierde plaats na een zeer competitief regulier seizoen, begonnen de play-offs van G2 niet op de beste manier. De Belg Raphaël "Targamas" Crabbé en zijn collega's verloren tegen Fnatic in de eerste ronde en verhuisden zo naar de loser bracket.

Een remontada uit het boekje

En het lijkt erop dat deze degradatie de verschillende spelers in de ploeg mentaal heeft geschokt. Een getransformeerd G2 Esports nam het daarna op tegen de verschillende tegenstanders.

Of het nu Team Vitality, Misfits Gaming of Fnatic was, geen enkel team slaagde erin ook maar één overwinning te boeken tegen de Samurai. G2 kwam dus ongeslagen uit de loser bracket tegenover Rogue, in de grote finale van het segment.

De Belg Targamas in het post-match interview - © LEC

En de grote finale verliep nauwelijks anders. Rogue kon niets doen tegen het chirurgische G2 Esports. De winnaars haalden de eerste twee matchen binnen zonder zich te forceren, en sloegen daarna de laatste nagel in de doodskist van Rogue, ondanks degelijke weerstand in de laatste ronde.

Midlaner Rasmus "caPs" Winther werd gekroond tot MVP van de wedstrijd na een uitstekende prestatie. De Deen was betrokken bij 43 van de 63 kills en ging slechts vijf keer neer. Zijn deelname aan de duels werd gekenmerkt door een gemiddelde van 673 damage per minuut, de beste score van de finale. Ook onze landgenoot Targamas blijft een uitstekende staat van dienst neerzetten. Na twee opeenvolgende titels op de European Masters, is het nu in de topcompetitie van ons continent dat de Belg schittert.

Ter herinnering, het was rond de stermidlaner caPs en de even beroemde jungler Marcin "Jankos" Jankowski dat het team gebouwd werd tijdens de wintermercato. Die deed veel stof opwaaien, vooral met het vertrek van de Zweedse ADC Martin "Rekkles" Larsson, maar wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Het valt nog te bezien hoe de ploeg het in het tussenseizoen zal doen tegen ploegen uit andere competities. De Koreanen van T1, bijvoorbeeld, werden opnieuw gekroond tot kampioenen na een recordbrekende split.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top