Blijft Mbappé dan toch bij PSG?

Ligue 1 | Het gonst al maanden van de geruchten omtrent een overgang van Kylian Mbappé naar Real Madrid. De Franse aanvaller laat niet in zijn kaarten kijken. Wat als hij alsnog bij PSG zou blijven?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De afgelopen weken duiken er immers ook geruchten op dat PSG een bijzonder zware financiële inspanning wil doen om het contract van Kylian Mbappé open te breken. Zo zouden de Parijzenaars hun sterspeler maar liefst 180 miljoen euro willen betalen om voor twee jaar bij te tekenen. Het zijn bedragen die vragen oproepen over de hoeveelheid geld die er in het voetbal circuleert.

Nog geen beslissing

"Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt", zei Mbappé onlangs over de transfersoap. De voormalige aanvaller van AS Monaco wil geschiedenis schrijven als voetballer en voor het geld moet hij niet kiezen. Bij PSG en Real Madrid kan hij enorm veel loon opstrijken, maar Mbappé wil als voetballer de geschiedenisboeken ingaan. Gaat hij voor PSG de eerste Champions League binnenhalen, of wil hij bij Real Madrid in de voetsporen treden van iconen zoals Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stefano en anderen?

De uitschakeling in de Champions League tegen uitgerekend Real Madrid heeft mogelijk een invloed gehad. PSG probeert al jaren de Beker met de Grote Oren te winnen, maar de club voert geen consistent beleid. Het haalt vooral sterspelers, maar zij vormen zelden een team. Mbappé is wel de ster van de ploeg, ondanks de aanwezigheid van toppers als Lionel Messi, Neymar en Sergio Ramos. Na de uitschakeling tegen Real Madrid was Mbappé de enige 'Parisien' die in de daaropvolgende thuiswedstrijd niet werd uitgefloten door de eigen aanhang.

Geen uitdaging meer in de Ligue 1

Na de 1-6-zege tegen Clermont was Neymar positief over de verstandhouding tussen het magische trio. Mbappé scoorde drie keer, Neymar ook en Messi deelde drie assists uit. "Het is belangrijk dat de chemie tussen ons in elke wedstrijd sterker wordt. Helaas nadert het einde van het seizoen al en is iedereen nu 100%. Het is jammer, maar ik ben erg blij met alles wat we op het veld laten zien. Het is een stuk makkelijker om te spelen met spelers die erg intelligent zijn. Leo en Kylian zijn buitengewoon, het zijn twee genieën”, zei Neymar na de zege bij Clermont. De topvorm van de Parijse drietand komt dus jammer genoeg voor hen enkele maanden te laat.

Mbappé zal wellicht ook nadenken over de competitiviteit. PSG speelt bijna jaarlijks kampioen, de Ligue 1 is geen uitdaging meer voor hem. In de Spaanse La Liga moet Real Madrid opboksen tegen ploegen als FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla. Met 31 goals en 21 assists in 39 wedstrijden is de 23-jarige Fransman aan een voortreffelijk seizoen bezig.

Kan hij deze cijfers ook halen in een sterkere competitie? Blijft hij volgend jaar aan de zijde van Neymar en Lionel Messi spelen, of zal hij bij Real Madrid een dodelijk trio gaan vormen met Karim Benzema en Vinicius Junior? Tijd brengt raad, maar Mbappé is alvast op weg om het Europese voetbal de komende tien jaar te domineren. Met de wereldbeker, de Nations League, vier Franse titels, drie Franse supercups en drie Franse bekers staan er al heel wat prijzen op zijn palmares. Daar zullen heel nog wat prijzen bijkomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top