Pro League-CEO Parys werkt aan strengere sancties relschoppers

Jupiler Pro League | Lorin Parys, de nieuwe CEO van de Pro League, werkt aan strengere sancties die alle clubs bij het begin van het nieuwe seizoen kunnen invoeren. Dat heeft Parys vandaag bekendgemaakt. Zondag lieten fans, niet voor het eerst dit seizoen in een Belgisch stadion, een wedstrijd ontsporen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De supporters van Beerschot zorgden gisteren, in het slot van het duel bij koploper Union op de 34e en laatste speeldag in de Jupiler Pro League, voor amok in de tribunes. De ordediensten grepen in en scheidsrechter Alexandre Boucaut stuurde de spelers definitief naar binnen, met nog enkele minuten op de klok (bij 0-0).

Parys veroordeelde het nieuwe wangedrag gisteren al en de Pro League legde Beerschot een boete van 50.000 euro op. Ook vandaag is de CEO van de Pro League nog scherp voor de relschoppers.

"Gisterenavond leefden meer dan honderdduizend supporters in onze stadions en een miljoen fans voor de buis mee met de spannende sportieve ontknoping van de reguliere competitie", verklaart de Leuvenaar in een mededeling van de Pro League. "Maar zo'n dertig mensen vonden het nodig om dat voetbalplezier te vergallen. Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions. Als we voetbal willen doen groeien en aantrekkelijk houden voor fans en families moet die lijn kristalhelder zijn."

Sinds er na de coronapandemie weer fans in de stadions mogen, ontsporen geregeld wedstrijden. Parys belooft naar volgend seizoen toe om die incidenten aan te pakken. "Veiligheid is voor mij een prioriteit. Daarom werk ik op dit ogenblik samen met de bevoegde diensten aan strengere sancties die we met al onze clubs bij het begin van het nieuwe seizoen invoeren."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top