Club Brugge heeft de wapens om op en over Union te gaan

Sport |

Union Sint-Gillis is nog geen kampioen, verre van dat. Een ploeg als Club Brugge heeft alles in huis om hen tot het einde van de play-offs het leven zuur te maken, of zelfs om hen met de rug tegen de muur te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de halvering van de punten in de play-offs is Club Brugge, en afhankelijk van het verdict over de bij een 0-0-tussenstand geschorste wedstrijd tussen Union en Beerschot, tot op 2 of 3 punten genaderd van de leider. En dan te bedenken dat Union op een gegeven moment een voorsprong van maar liefst 10 punten had op de tweede in de stand, waardoor ze met een comfortabele voorsprong de play-offs in zouden zijn gegaan. Maar die krappe voorsprong is nu de realiteit en Union zal flink rekening moeten houden met Club Brugge wil het de titel verzilveren.

Goed momentum

De eerste wedstrijden van het Schreuder-tijdperk verliepen wat krampachtig en Club Brugge speelde enkele mindere matchen (nederlaag tegen KAA Gent, gelijkspel tegen Union en Standard), maar nu is er opnieuw een gezond optimisme. Het team doet het goed en heeft net 8 keer op rij gewonnen. Een 24 op 24 is genoeg om het vertrouwen van de Brugse ploeg stevig op te krikken nu ze de eindsprint ingaan.

Zonder verrassingen is Club de belangrijkste rivaal van Union in de strijd om de titel. Met hun huidige vorm hebben ze alles in huis om de koploper het vuur aan de schenen te leggen, ook omdat de individuele vorm van verschillende spelers steeds beter wordt. Union kan rekenen op een sterk geheel, maar Club heeft ook een aantal geweldige spelers die individueel het verschil kunnen maken. Denk maar aan een De Ketelaere, Lang, Rits, Buchanan of Mignolet.

Offensieve machine

Hoewel het indrukwekkende gemak waarmee Union scoort vaak wordt benadrukt, moet Club niet onderdoen. Net als Anderlecht zit Club met 72 doelpunten Union (73) op de hielen, een bewijs dat Brugge ook weet hoe je vaak en veel moet scoren. Dit wordt nog duidelijker als je naar de laatste wedstrijden kijkt, en meer bepaald naar de reeks van 8 overwinningen.

In die wedstrijden scoorde Brugge 25 doelpunten, een gemiddelde van iets meer dan 3 per wedstrijd. Dat is indrukwekkend. De Ketelaere (18), Dost (14) en Vanaken (13) hebben alle drie meer dan 10 doelpunten gemaakt dit seizoen, terwijl Lang en Rits op 9 staan. En als je het gemak ziet waarmee Adamyan zich in de ploeg heeft geïntegreerd (5 doelpunten in 10 wedstrijden), begrijp je dat het gevaar van overal kan komen bij Club.

Gunstige kalender?

Ook de kalender zou een belangrijke rol kunnen spelen. Club opent tegen Antwerp en Union met de kraker tegen Anderlecht. De wedstrijd van Club tegen Union komt er ook snel aan, namelijk op de derde speeldag van de Champions Play-Offs, meer bepaald op 8/5 en de terugwedstrijd volgt al drie dagen later. Als Brugge de huidige vorm behoudt en tegen Antwerp en tweemaal van Union wint, ziet de competitie er helemaal anders uit, zelfs als Brugge op de tweede speeldag bijvoorbeeld verliest tegen Anderlecht. Union komt dan onder druk te staan, terwijl Club zich bevrijd zou kunnen voelen en op zijn elan verder zou kunnen gaan.

Aan de andere kant, als Brugge steken laat vallen tegen Antwerp en Union zegeviert in de Brusselse derby, hebben de Brusselaars ook een belangrijk mentaal voordeel voor de onderlinge wedstrijden tegen elkaar - bovendien speelt Union ook eerst thuis tegen Club. Maar hoe dan ook, met nog 6 wedstrijden te spelen, kan geen enkele ploeg het zich veroorloven om in zijn eigen voet te schieten als het de kloof met Union definitief wil dichten.  

Sowieso: elke ploeg zal vanaf de eerste wedstrijd uiterst geconcentreerd moeten zijn als ze wil mikken op de eerste plaats.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top