Racing en Gantoise duelleren voor de play-offs

Hockey | De laatste beslissingen in het regulieren seizoen van de ION Hockey League vallen op zondag 24 april. Cruciaal op de 22ste en laatste speeldag is de clash tussen Racing en Gantoise, die nog strijden om een ticket voor de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning is te snijden tussen de ploegen die nog kans maken op een rol in de finale titelstrijd van de ION Hockey League. Léopold en Waterloo Ducks kwamen op de vorige speeldag als winnaars uit de bus en zijn met 40 en 39 punten al zeker van de kwalificatie. Achter hen worden de derde en vierde plaatsen verdeeld tussen Racing (36), Gantoise (35) en Braxgata (34).

Die twee eersten spelen komende zondag tegen elkaar in wat eigenlijk al een finale genoemd kan worden. Gantoise wankelt al enkele weken en heeft misschien wat minder vertrouwen na de nederlaag tegen Daring. De poulains van Pascal Kina hebben zich wel uitstekend herpakt tegen de Dragons (2-3). Aan het einde van de wedstrijd maakten ze een mooie comeback, waardoor ze de huidige kampioen uit de eindstrijd voor de titel kegelden. Dat was sinds 2009 niet meer gebeurd.

Drie ploegen, twee plaatsen

De Gentenaars staan momenteel op de vierde plaats. Ze hebben hun lot in eigen handen aangezien ze hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen spelen tegen Racing, hun dichtste achtervolgers. Ze beginnen vermoedelijk aan de wedstrijd met iets meer zelfvertrouwen dan hun tegenstanders. Racing slaagde er niet in om te winnen van Daring (3-3), terwijl ze met een onverwinning hun plekje in de top 4 veilig hadden gesteld. De Brusselse club was de hele wedstrijd lang dominant, maar moest op het laatste moment toch nog de gelijkmaker slikken in Molenbeek.

Racing voelt tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Gantoise dus ongetwijfeld een grote druk op de schouders. Komt daar ook nog eens bij dat de Ratten uit de resultaten van de recentste onderlinge wedstrijden niet echt vertrouwen kunnen tanken. Van de zes laatste keren dat ze tegenover elkaar stonden, kon Racing slechts één keer winnen. In oktober wonnen de Gentenaars nog met 1-0 op eigen veld.

Braxgata staat op één punt van Gantoise en op twee punten van Racing en is daarmee de enige ploeg die ook nog kans maakt op de play-offs, dankzij een overwinning tegen Beerschot (3-2). Alleen als ze op de slotdag van de reguliere fase nog kunnen winnen in Orée mag de club uit Boom nog dromen van de halve finales.

Volg de ION Hockey League het hele seizoen lang, en in het bijzonder de clash tussen Racing en Gantoise zondag vanaf 14u45, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top