TUKAN slaat zijn vleugels uit in de wereld van jazz en electro

Muziek | Zoals elke week focust Proximus Pickx op een opkomende Belgische kunstenaar of groep. Als je een eclectische muziekliefhebber bent, zal TUKAN zeker en vast je hart stelen. Deze band brengt instrumentale muziek waarin jazz, groove en elektronische muziek worden vermengd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

TUKAN is de som van vier uitstekende muzikanten. Met Andrea Pesare op gitaar, Samuel Marie op keyboards, Nathan Van Brande op bas en Tommaso Patrix op drums, komt elk lid uit verschillende projecten (Saudade, Indigo Mango, Boucan...). Een voor een brengen ze hun eigen stukje van de muzikale puzzel. De vier Brusselse muzikanten, allen klassiek geschoold, beschikken over een uitzonderlijke virtuositeit die 1001 genres tegelijk vermengt. Een beetje zoals Echt, The Drums, Black Flower en andere nationale bands al doen.

We leven in een tijdperk waarin het mixen van genres steeds gewoner wordt, maar toch biedt TUKAN een heel vernieuwende sound. Het viertal maakt elektronische muziek met analoge instrumenten (bas, gitaar, drums en synths). Als je naar de muziek luistert, merk je de invloeden van rock, jazz, techno, blues, groove, house en andere. Geïnspireerd door artiesten als BadBadNotGood, Tortoise en Lone, heeft hun instrumentale muziek geen woorden of zang nodig om je te ontroeren.  Natuurlijke spontaniteit

Naast een bedwelmend, aanstekelijk, energiek en dansbaar ritme, biedt de band ook een adembenemende podiumervaring dankzij een indrukwekkende lichtshow. Zo gaat het publiek nog meer op in elk nummer dat op het podium wordt gespeeld. Je zou dus kunnen denken dat alle nummers tot op de millimeter zijn uitgedacht, maar de band begon net spontaan te componeren. Uit die geïmproviseerde uitwisselingen werden vier tracks opgenomen in een eerste EP. En omdat hun muziek instinctief en natuurlijk is, hebben hun nummers een directe relatie met de natuur ('La Brousse', 'Boréal', 'Imago').

Nog voor ze die tracks hadden uitgebracht, hadden ze meegedaan aan de Circuit 2020-wedstrijd. TUKAN ging er naar huis met de eerste prijs van meer dan 330 artiesten die meededen aan de wedstrijd. Het was nochtans een grote uitdaging voor de groep, die door de pandemie nog nooit live hun muziek had gebracht. Hun eerste optreden was dus op het wedstrijdpodium. Dankzij deze overwinning kreeg TUKAN bekendheid en werd de band onmiddellijk gevraagd door verschillende concertzalen en labels. 2022 wordt het jaar waarin het kwartet een groter repertoire en een betere live-ervaring met ons zal kunnen delen. We zijn al benieuwd!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top