Stijn Desmet bekroont topweekend op WK shorttrack met 4e plaats op 1.000 meter en in eindklassement

Sport | Stijn Desmet heeft het beste weekend uit zijn loopbaan als shorttracker beleefd. Desmet eindigde zondag tijdens de wereldkampioenschappen in Montreal als vierde op de 1.000 meter. Hierdoor eindigde hij ook in het eindklassement als vierde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de afsluitende superfinale (3.000 meter) verloor de schaatser uit Mechelen zijn balans en werd zo in het eindklassement prompt gepasseerd door de Canadees Pascal Dion en de Zuid-Koreaan June Seo Lee, waardoor hij hierin naar de vierde stek terugviel. Na drie afstanden had Desmet de tweede plaats bezet. Een jaar geleden werd hij op het WK negende.

Hij voegde eerder zondag de vierde plaats op de 1.000 meter toe aan de twee bronzen plakken, die hij zaterdag op de 1.500 en de 500 meter had veroverd. De individuele titel was voor de Hongaar Shaoang Liu, die ongenaakbaar was dit weekend en ook de 1.000 meter won.

Aanzienlijk minder verging het zondag Hanne Desmet. Na twee dagen bezette ze in de algemene rangschikking de vijftiende plaats. Op de 1.500 meter was ze door een val niet in de finale gekomen en de 500 meter verliep evenmin optimaal. Geblesseerd door die val besloot ze zondag op de 1.000 meter niet te starten in de kwartfinales. In het eindklassement zakte de winnares van olympisch brons op de 1.000 meter naar de zeventiende plek.

De wereldtitel was voor de Zuid-Koreaanse Minjeon Choi, die al drie keer eerder won. Op het podium werd Choi geflankeerd door de Canadese Kim Boutin (tweede) en de Nederlandse Xandra Velzeboer (derde). De vijfvoudige winnares van vorig jaar, de Nederlandse Suzanne Schulting, ontbrak wegens een corona.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top