Franse presidentsverkiezingen - Macron roept op grote politieke beweging van eenheid en actie

Nieuws | Emmanuel Macron heeft zondag opgeroepen om over de verschillen heen een grote politieke beweging van eenheid en actie te stichten. Hij wil iedereen die zich wil inzetten voor Frankrijk, de hand reiken, zo zei hij op een meeting na zijn overwinning in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Macron neemt het in de tweede ronde op tegen Marine Le Pen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik roep allen die zich zes jaar lang en tot vanavond hebben ingezet om aan mijn zijde te werken op om hun verschillen te overstijgen en zich te verenigen in een grote politieke beweging van eenheid en actie voor ons land", zei hij vanuit zijn verkiezingshoofdkwartier, in aanwezigheid van onder meer premier Jean Castex.

"Niets is beslist voor de tweede ronde", zo zei Macron nog. "Het debat dat we 15 dagen lang zullen voeren, zal beslissend zijn voor ons land en voor Europa."

Macron behaalde in de eerste ronde van zondag tussen 27,6 en 29,7 procent, terwijl Le Pen tussen 23,5 en 24,7 zit, zo blijkt uit schattingen van de verschillende peilingsinstituten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top