Franse presidentsverkiezingen - Le Pen roept op tot "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft"

Nieuws | Marine Le Pen heeft zondag opgeroepen tot de "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft". Ze vroeg iedereen die niet voor ontslagnemend president Emmanuel Macron gestemd heeft, om haar beweging te vervoegen in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Le Pen eindigde zondag in de eerste ronde op de tweede plaats met volgens de schattingen tussen 23,5 en 24,7 procent, het beste resultaat ooit voor haar partij in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Ze riep de kiezers van "rechts, links, elders, van elke afkomst, om deze grote nationale volksbeweging te vervoegen".

In de tweede ronde hebben de Fransen volgens Le Pen de keuze tussen twee tegengestelde visies, met aan de ene kant "verdeeldheid, onrechtvaardigheid en wanorde", belichaamd door Macron, en de "sociale rechtvaardigheid" aan de andere kant.

"Wat zich op 24 april zal afspelen wordt een keuze voor de samenleving en de beschaving", aldus Le Pen. "Jullie stem bepaalt welke plaats de mensen krijgen tegenover de macht en het geld."

Le Pen belooft "de soevereiniteit van Frankrijk te herstellen", een referendum te houden en de "sociale kloof" te verkleinen. Ze wees ook op haar "economisch patriottisme" via steun aan de kmo's "die banen creëren".

"Ik zal Frankrijk er op vijf jaar tijd weer bovenop helpen" en "de vele breuken herstellen" van het verscheurde land.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top