Anderlecht naar Champions' PO's na felbevochten zege in Kortrijk, Gent haalt het niet

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft zich zondag op de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League geplaatst voor de Champions' play-offs (top 4). Paars-wit won met dichtgeknepen billen in Kortrijk (2-3). AA Gent, dat OH Leuven oprolde (5-0), valt uit de boot.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Brusselaars moesten winnen met het oog op de Champions' Play-offs en deden dat ook. Het werd 2-3 op het veld van Kortrijk. Anderlecht kwam op achterstand nadat Sainsbury wist te scoren van op de stip (20.), maar kwam langszij dankzij Zirkzee (25.) Ait El Hadj (52.) en Kouame (57.) pikten elk nog hun goaltje mee. Reynolds maakte in de 67e minuut nog de aansluitingstreffer. Anderlecht staat na de overwinning derde met 64 punten en plaatst zich voor de Champions' Play-offs. Kortrijk staat 13e met 47 punten.

KAA Gent keek OH Leuven in de ogen. De Oost-Vlamingen gaven de bezoekers voetballes en wonnen met 5-0. De Sart opende de score (42.), Tissoudali (48., 89. 90.) en Hjulsager diepten die voorsprong verder uit. Gent strandt ondanks de winst op de vijfde plaats in het klassement met 62 punten, OHL staat 11e met 41 punten.

Club Brugge en KV Mechelen stonden ook tegenover mekaar. De West-Vlamingen wonnen met 2-0 via Rits (20.) en Skov Olsen (76.). Club had zijn ticket voor de Champions' Play-offs al beet. Blauw-Zwart telt na 34 speeldagen 72 punten en staat tweede. KV Mechelen bezet de 7e plaats met 52 punten en plaatst zich zo voor de Europe play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top