Leopold en Watducks naar play-offs

Hockey | Leopold en Waterloo Ducks hebben zich zondag op de 21e en voorlaatste speeldag van de ION Hockey League met respectievelijk 40 en 39 punten geplaatst voor de play-offs om de landstitel in de Eredivisie bij de mannen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De strijd om de derde en vierde plaats in de halve finales gaat tussen Racing (36), Gent (35) en Braxgata (34). Uittredend Belgisch landskampioen Dragons is uitgeteld. De Dragons gingen met 2-3 ten onder tegen Gent, waardoor ze met nog een wedstrijd te gaan vijf punten achterop hinken op de top 4. De Oost-Vlamingen houden hun lot in eigen handen met een verplaatsing naar Racing op de slotspeeldag.

Braxgata haalde het met 3-2 van Beerschot en is het enige team dat Gent nog kan bedreigen. De club uit Boom volgt voorlopig op een puntje. Beerschot is door de nederlaag net zoals Antwerp zeker van degradatie naar de eerste divisie.

Zij worden komend seizoen afgelost door Ukkel Sport en Old Club Luik, beiden winnaars van hun halve finale in de play-offs in Eerste Nationale.

De plaats in de barrages om behoud gaat naar Orée, dat met 1-3 werd verslagen door Waterloo Ducks, of naar Daring, dat met 3-3 gelijk speelde tegen Racing. Tot slot heeft het 1-1 gelijkspel tussen het als achtste gerangschikte Herakles en nummer zeven Leuven hen definitief tot de middenmoot beperkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top