Gajser zegeviert vierde keer in vijf manches op het circuit van Pietramurata

Auto-moto | Tim Gajser (Honda) heeft zondag opnieuw mogen zegevieren in de Grote Prijs van het Italiaanse Trentino op het circuit van Pietramurata. De Sloveen won beide reeksen in de MXGP en diept zijn voorsprong in de WK-stand op die manier verder uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gajser bleef de Fransman Maxime Renaux (Yamaha) en de Spanjaard Jorge Prado (GasGas) voor, terwijl Jeremy Van Horebeek (Beta) als zevende en eerste Belg eindigde na een zevende en achtste plaats in beide reeksen. Brent Van doninck (Yamaha) werd veertiende in de daguitslag.

Drievoudig wereldkampioen Gajser (2016, 2019 en 2020) blijft het seizoensbegin domineren met eerdere zeges in de GP's van Groot-Brittannië, Lombardije en Argentinië. Enkel de GP van Portugal moest hij aan Prado laten. Hij topt dan ook logischerwijs de WK-stand met 236 punten voor Prado (203) en Renaux (184). Van Horebeek is zevende (126), Van doninck achttiende (47).

De Fransman Tom Vialle (KTM) schreef met de GP in de MX2-categorie een derde opeenvolgende overwinning op zijn naam. Hij hield de Nederlander Kay De Wolf (Husqvarna) en de Deen Mikkel Harrup (Kawasaki) af.

Jago Geerts (Yamaha), voor aanvang leider in het algemeen klassement en derde in de eerste reeks, kwam in de tweede reeks ten val en verloor zo zijn leidersplaats aan de dagwinnaar.

De GP van Letland, de zesde WK-manche, vindt plaats op het circuit van Kegums op 24 april.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top