Tom Vialle pakt zege, Jago Geerts valt en verliest koppositie in MX2

Auto-moto | De Fransman Tom Vialle (KTM) heeft vandaag de Grote Prijs van het Italiaanse Trentino op zijn naam geschreven in de MX2-categorie. Het was de vijfde van 20 ontmoetingen in het wereldkampioenschap motorcross.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jago Geerts (Yamaha), leider in het algemeen klassement en derde in de eerste reeks, kwam in de tweede reeks ten val en verliest zo zijn leidersplaats aan de dagwinnaar. Vialle won beide manches en bleef zo de Nederlander Kay De Wolf (Husqvarna) en de Deen Mikkel Harrup (Kawasaki) voor. Geerts moest genoegen nemen met een elfde plaats als dagresultaat.

Liam Everts (KTM), zoon van de illustere Stefan Everts, eindigde veertiende na een veertiende en dertiende plaats in beide reeksen. Florent Lambillon (Suzuki) werd 29e, net voor Wesly Dieudonné (KTM).

Vialle doet met zijn zege gouden zaken en is WK-leider met 208 punten. Dat zijn negen stuks meer dan Geerts (199). Haarup volgt als derde met 169 eenheden.

In de koningsklasse van de MXGP was het drievoudig Sloveens wereldkampioen Tim Gajser (Honda) die de vuist mocht ballen na de eerste reeks voor de Nederlander Glenn Coldenhoff (Yamaha) en de Spanjaard Jorge Prado (GasGas). Jeremy Van Horebeek (Beta) kwam als zevende over de meet, terwijl Brent Van doninck (Yamaha) als zestiende finishte.

De GP van Letland, de zesde WK-manche, vindt plaats op het circuit van Kegums op 24 april.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top