Bronzen medailles verrassen Stijn Desmet

Sport | De twee bronzen medailles die Stijn Desmet op de eerste finaledag van de wereldkampioenschappen shorttrack behaalde, hadden hem verrast. Wel wist Desmet dat hij een sprong kon maken naar de absolute top.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In de training voelde ik dat het echt goed ging en dat ik in finales mee kon doen voor de prijzen", zei hij. "Daar ben ik erg gelukkig mee. Bij shorttrack moet je soms een beetje geluk hebben. Als je de pech buiten de deur houdt, levert dat mooie resultaten op."

Desmet, die vandaag 24 jaar werd, voelde zich geïnspireerd door zijn oudere zus Hanne, die tijdens de Olympische Winterspelen brons veroverde. Zijn olympische campagne was minder succesvol verlopen "Hanne heeft me een beetje onder druk gezet. Dit keer is het jouw beurt om te shinen, vertelde ze. Dat heeft me zeker gemotiveerd. Ze wil erg graag dat ik het goed doe. Dat heeft dus gewerkt."

Op de laatste dag van de wereldtitelstrijd staat de 1.000 meter op het programma. De beste acht in het klassement dat daarna wordt opgemaakt, schaatsen de superfinale over drie kilometer voor de allroundtitel. Na twee afstanden bezet Stijn Desmet in het klassement de derde plaats. De ranglijst wordt aangevoerd door de Hongaar Shaoang Liu, die de 500 en de 1500 meter won. Bij de vrouwen is Hanne Desmet vijftiende. Minjeong Choi uit Zuid-Korea, winnares van de 1500 meter, is eerste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top