“Elk jaar Europees voetbal”: de nieuwe investeerders van Standard zien het groots

Sport | Op Sclessin bereiden ze zich dezer dagen voor op de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Sint-Truiden. De strijd in de Jupiler Pro League is bijna gestreden en dus achtten de bonzen van investeringsmaatschappij 777 Partners dat de tijd rijp is om hun plannen met hun nieuwe Waalse club verder toe te lichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Josh Wander, mede-oprichter van de Amerikaanse investeringsmaatschappij 777 Partners, lichtte in Het Belang van Limburg en La Dernière Heure de toekomstplannen toe die het bedrijf heeft met Standard-Luik. Tijdens de eerstvolgende maanden zal er volgens Wander alles aan gedaan worden om de financiële stabiliteit van Standard te verzekeren. “Dat is onze eerste prioriteit’, bevestigt Wander. De man is ook blij dat het seizoen op zijn laatste benen loopt want hierdoor kunnen hij en zijn team extra tijd nemen om “een stap terug te zetten” en naar het grotere geheel te kijken. “Het doel is om een proces te creëren dat werkt voor de club”, klinkt het.

Niet enkel de boekhouding, maar ook het organogram van Standard zal op de schop worden genomen. De komende maanden zal er een nieuwe algemene en financiële directeur aangesteld worden om de club te leiden. Zij moeten er samen met 777 Partners op toezien dat de club op alle vlakken gezond blijft. “Eenmaal dit proces achter de rug is, ligt de weg voor Standard open om opnieuw sportieve successen te boeken”, oppert Wander.

Een team dat klaar is voor Europa

Concreet wil Wander dat Standard opnieuw Europa in trekt. “We willen een team samenstellen dat elk jaar Europees voetbal speelt en in de verre toekomst ook deelneemt aan de Champions League”, stelt de man. Hij verwijst naar de zomer- en wintermercato's waarin Standard opnieuw zijn slag wil slaan, maar behoedt zich verder voor al te grote uitspraken.

Wander wil ook meer spelers gaan uitlenen (of ontlenen). De Waalse club kijkt hiervoor in de eerste plaats naar Genua, Vasco da Gama, Sevilla en binnenkort ook naar Rode Ster F.C. uit Parijs. Met elk van deze teams onderhoudt Standard via 777 Partners nu nauwere banden. “We zullen doen wat het beste is voor de club”, klinkt het bij de man. “Ook al betekent dit dat we een speler naar een andere club zullen zien vertrekken. Soms is het beter om plaats te maken in je kern zodat nieuwe spelers ingepast kunnen worden.”

En wat met het stadion?

Wander kwam ook terug op het stadionproject. “We zijn onder de indruk van het project dat ons werd voorgelegd”, klinkt het. “We zullen ons eigen vastgoedteam er nu op loslaten zodat zij kunnen inschatten wat al goed is, en wat beter kan.” Ook de jeugdopleiding en het vrouwenvoetbal kwamen aan bod in het interview en volgens Wander krijgen beide afdelingen een belangrijke rol binnen de club. De vele fans van de Rouches kunnen enkel maar tevreden zijn met deze gang van zaken en op die manier hun teleurstellende seizoen alsnog proberen te vergeten.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 10 april om 18u30 het duel tussen Sint-Truiden en Standard, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top