Westerlo geeft titel extra glans met ruime zege in Moeskroen, Lommel wint in Virton

D1B Pro League | In de 1B Pro League stond vrijdag de 27e en voorlaatste speeldag op het programma. Kampioen Westerlo won een spektakelstuk in Moeskroen met 2-6. Lommel zegevierde bij degradant Virton (2-3).

Door Belga

Deel dit nieuws

Moeskroen kreeg het bezoek van kersvers kampioen Westerlo. De bezoekers hebben hun titel wat extra glans gegeven door met 2-6 te winnen. Westerlo kwam op voorsprong dankzij Vaesen (15.) en De Cuyper (16.). Chevalier maakte de aansluitingstreffer voor Moeskroen voor de rust (36.). Na de pauze diepten De Cuyper (56.) en Daci (57.) de score nog verder uit. Duplus maakte de 2-4 in minuut 66, waarna Persyn de 2-5 maakte. Paulet scoorde nog in minuut 88 en zette de 2-6 eindscore op het bord. Westerlo heeft na 27 speeldagen 55 punten, Moeskroen telt er 30.

Lommel won in Virton, dat met tal veel feestelijkheden zijn honderdjarig bestaan vierde, met 2-3. Allach opende de score voor de thuisploeg (8.), waarna Cauê (9.) en Henkens (34.) de bezoekers op voorsprong brachten. Na de rust maakte Anne gelijk (77.), maar een laat doelpunt van Arthur Sales (88.) zorgde ervoor dat Lommel met de drie punten naar huis ging. Lommel heeft na 27 speeldagen 32 punten en staat vijfde, Virton blijft laatste met 20 punten.

De uitslagen van beide partijen hadden geen invloed meer op het uiteindelijke klassement. Westerlo kroonde zich vorig weekend tot kampioen, runner-up RWDM speelt barragematchen tegen Seraing (de nummer 17 uit 1A) en Virton zakt volgend seizoen uit de 1B Pro League.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top