Plasschaert bezet 8e plaats in de Trofeo Princesa Sofia, Maenhaut en Geurts op medaillekoers

Sport | Emma Plasschaert is van de dertiende naar de achtste plek gestegen in de 51e Trofeo Princesa Sofia, op de wereldbekermanche van de olympische reeksen in het zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca. De Belgische zeilster eindigde als tiende en derde in de ILCA 6 (Laser Radial).

Door Belga

Deel dit nieuws

Plasschaert telt 86 punten na 10 regatta's. Eline Verstraelen werd twee keer 11e en klimt naar de 54e plaats. De Canadese Sarah Douglas werd 6e in de negende regatta en won de tiende. Met 16 punten staat zij ruim aan kop voor de Britse Hannah Snellgrove (41) en de Griekse Vasileia Karachaliou (42).

In de ILCA 7 (Laser) steeg Wannes Van Laer naar plaats 23 nadat hij 26e en 24e werd. De Belg heeft momenteel 163 punten. William De Smet werd 27e en 30e en telt 171 punten. 

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (49erFX) stegen van de 5e naar de 3e plaats nadat ze 2e, 3e en 26e werden. Het laatste resultaat werd niet meegeteld aangezien dit het slechtste was van het Belgische duo sinds het begin van de competitie. De Belgen staan op de derde plaats met 63 punten en hebben vier punten achterstand op de Braziliaanse Martine Soffiatti Grael en Kahena Kunze. De Nederlandse Odile Van Aanholt en Annette Duetz zijn reeds verzekerd van de overwinning.

In de 49er zakten Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers twee plaatsen. De Belgen werden 13e, 16e en 8e en bezetten de 29e plaats met 93 punten. Arthur De Jonghe en Jan Heuninck staan 61e (-7) nadat ze als eerste, 13e, 7e eindigden in de tweede groep. Ze tellen 153 punten.

Thomas Broucke staat op de 28e plaats in iQFOIL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top