Bart Peeters verrast Jean Kluger tijdens optreden met Lifetime Achievement Award

Festivals | Jean Kluger (85), die altijd op de achtergrond bleef, maar misschien wel een van de belangrijkste namen uit onze recente muziekgeschiedenis is, werd gisteren verrast met zijn Sector Lifetime Achievement Award van de MIA's. Als grote fan van Bart Peeters genoot Kluger van diens concert waarna Peeters hem in de loges verraste met zijn welverdiende award.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jean Kluger startte zijn muzikale carrière in de jaren 50, als hulpje in de onderneming van zijn vader Jacques: World Music Publishing Group. Over heel de wereld schuimden ze hitlijsten af, op zoek naar nummers die ze naar het Nederlands konden vertalen of in een nieuw, Belgisch jasje steken. Daarbij viel Jeans neus voor talent meteen op. Na de dood van zijn vader in 1963 ging hij op eigen benen verder als muziekuitgever/platenbaas/liedjesschrijver/producer.

Op zijn palmares sindsdien staan internationale hits als 'Kili Watch' van The Cousins (zijn eerste grote hit), 'Que sera ma vida' van The Gibson Brothers en 'Ik mis je zo' van Will Tura, om er maar enkele uit zijn enorme catalogus te noemen. 

In de loop der jaren deden ook talenten als Dalida, Nana Mouskouri en Claude François beroep op zijn schrijftalent. Maar vooral voor het feit dat hij van artiesten als Johan Verminnen, Marva, John Terra, Dana Winner en uiteraard Will Tura grote vedetten maakte, heeft hij zijn ster aan het firmament verdiend.

Bekijk via deze link de volledige aflevering op Pickx.be! Hieronder vind je al een sneak peek van dit hartverwarmende moment!


De MIA’s Sectorawards

Vanaf maandag 18 april starten we met de afleveringen van de uitreikingen voor de Sectorawards. De winnaars zullen zoals Jean Kluger op hun beurt verrast worden, door iemand die hen nauw aan het hart ligt!

Beleef De MIA's vanop de eerste rij! Spot alle artiesten in de exclusieve 'Black Carpet Show' op 30 april om 19u30 op Pickx+ (zender 13). De uitreiking van De MIA's trappen we af om 20u15 op Eén en Pickx+. 

Krijg je niet genoeg van De Mia's? Na de show verwennen we je met een speciale aflevering van de Sectorawards op Pickx+.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top