LPL: Speler verdacht van matchfixing

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Chinese League of Legends-wereld staat mogelijk op de rand van een nieuw cheatingschandaal. Volgens informatie van het medium Korizon wordt LGD Gaming-speler Chen “Jay” Bo beschuldigd van matchfixing. Er is een intern onderzoek opgestart en de autoriteiten van het LPL zijn op de hoogte gebracht.

Valsspelen is een probleem op bijna alle sporten die ook maar iets te maken hebben met professionele competities. Of het nu gaat om traditionele sporten of om esports, er zijn al veel gevallen van valsspelen bewezen, die vaak tot zware straffen hebben geleid.

Hoewel de LPL in het verleden gespaard is gebleven, zou een nieuw schandaal wel eens gevolgen kunnen hebben voor de Chinese competitie, een van de grootste op onze planeet. De play-offs zijn nog niet afgelopen en toch staat één speler in het midden van alle aandacht.

Een nieuw matchfixingsschandaal?

Volgens Korizon-reporter Kevin Kim zit LGD Gaming midlaner Chen “Jay” Bo in het oog van de storm. Volgens de vertaling van zijn Weibo-bericht, het Chinese sociale netwerk, wordt de speler beschuldigd van het opzettelijk verliezen van reguliere seizoenswedstrijden. Verscheidene screenshots van zijn berichten doen de ronde, waaruit blijkt dat de speler aan een third party had meegedeeld dat hij vrijwillig bepaalde wedstrijden zou verliezen.

Er zijn weinig details over de zaak bekend, maar dit soort uitspraken zijn buitengewoon problematisch. Op League of Legends-wedstrijden wordt vaak gewed, soms illegaal, en door deze intenties te delen, kunnen sommigen een fortuin verdienen door op vooraf besliste wedstrijden in te zetten.

Nu de zaak uit de hand is gelopen, heeft LGD een intern onderzoek opgestart. De organisatie heeft ook de tuchtcommissie van de LPL ingelicht en verklaarde zich bereid mee te werken indien nodig.

LGD Gaming heeft net een van zijn slechtste seizoenen beëindigd. Het team eindigde onderaan het klassement, op de 16e plaats, met drie overwinningen en dertien nederlagen. Nadat hij het seizoen op de bank was begonnen, werd Jay al snel een basisspeler. Hij speelde in totaal 25 wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top