De beste rollen van Bruce Willis

Films | In 2021 nam hij nog een heleboel films op, maar onlangs liet Bruce Willis weten dat hij een punt zet achter zijn acteercarrière. De actiester lijdt namelijk aan afasie, een taalstoornis die ervoor zorgt dat zijn spraak snel achteruit gaat. In het licht van dit droevige nieuws blikt Proximus Pickx terug op zijn grootste rollen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moonlighting

Bruce Willis trad voor het eerst op de voorgrond in de jaren 80 met een terugkerende rol naast Cybill Shepherd in de serie 'Moonlighting'. Vijf seizoenen lang volgde de reeks de onderzoeken van het Blue Moon Detective Agency en zijn twee partners, Madelyn "Maddie" Hayes (Shepherd) en David Addison Jr. (Willis). 'Moonlighting' was het project waarmee Willis bekend raakte, maar hij liet het uiteindelijk los voor zijn grote passie: de filmwereld. Hij was namelijk 'Die Hard' aan het opnemen tijdens het vijfde en laatste seizoen. De film werd al snel een kaskraker en de rest is geschiedenis.

Die Hard

Dit is DE film die in je opkomt als je de naam Bruce Willis hoort. 'Die Hard' maakte hem dan ook wereldberoemd. Willis speelt de rol van John McClane, een New Yorkse politieman die een gijzeling in een wolkenkrabber probeert te stoppen. Hij gebruikt zijn kracht en sluwheid om de misdadigers te dwarsbomen, waarbij hij een paar woorden uitspreekt die ondertussen cult zijn geworden: "Yippee ki yay!" Bruce Willis kroop achteraf nog vier keer in de rol van McClane, en dat allemaal tussen 1988 en 2013. Een zesde opus was aanvankelijk gepland voor 2021, maar Disney (dat 21st Century Fox kocht) overweegt nu een reboot, zonder Bruce Willis. 

Bekijk alle 'Die Hard'-films op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Pulp Fiction

In 1994 ontdekte de hele wereld 'Pulp Fiction'. Een paar maanden eerder was de film al voor het eerst vertoond op het filmfestival van Cannes, waar Quentin Tarantino er met de hoofdprijs, de Palme d'Or, vandoor ging. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles en vertelt de avonturen van verschillende personages die verwikkeld zitten in criminaliteit. Bruce Willis maakt deel uit van het grote geheel van de film, samen met John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman. Geheel in Tarantino's stijl is de film doorspekt met (soms overdreven) geweld, humor en goed uitgewerkte dialogen. 'Pulp Fiction' laat niemand onverschillig en wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden.

‘Pulp Fiction’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Sixth Sense

In 'The Sixth Sense' speelt Bruce Willis Dr Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog. Hij wordt ingeschakeld om zich bezig te houden met Cole, een jonge jongen die doodsbang is omdat hij dode mensen om zich heen ziet bewegen. Dr Crowe concludeert aanvankelijk dat de jongen een psychiatrisch geval is, maar later realiseert hij zich dat Cole misschien de waarheid vertelt. Bruce Willis speelt voor één keer een rol die geen actieheld van hem maakt en laat zo zien dat hij ook in een psychologisch drama op zijn plek is. 

Unbreakable

Na 'The Sixth Sense' keert Bruce Willis terug naar regisseur M. Night Shyamalan en zijn atypische wereld. 'Unbreakable' vertelt het verhaal van David Dunn, een veiligheidsagent in Philadelphia die als enige een enorme treinramp overleeft. Terwijl Dunn zich afvraagt waarom alleen hij het overleefd heeft, ontmoet hij Elijah Price, de eigenaar van een stripboekenwinkel die lijdt aan osteogenese. Deze ziekte maakt zijn botten uiterst breekbaar. Dunn en Price beseffen al gauw dat zij de tegenpolen van elkaar zijn. M. Night Shyamalan zal nog twee films regisseren die gebaseerd zijn op de gebeurtenissen van 'Unbreakable': 'Split' (2016) en 'Glass' (2019). Bruce Willis herneemt zijn rol als David Dunn, hoewel hij slechts een korte verschijning maakt in de eerste. 

Ontdek 'Unbreakable' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

12 Monkeys

'12 Monkeys' van de visionaire regisseur Terry Gilliam is een neo-noirfilm rond het personage van Bruce Willis, James Cole, een gevangene die in een ondergrondse gevangenis in een post-apocalyptische wereld leeft. Het plot speelt zich af in 2035, bijna 40 jaar nadat een dodelijk virus 99% van de mensheid heeft uitgeschakeld. Slechts 1% van de wereldbevolking van 1996 heeft het overleefd en zij leven nu ondergronds. Cole wordt gedwongen terug te gaan in de tijd om de uitbraak van het dodelijk virus te voorkomen, maar terwijl hij het verleden verkent, weet hij steeds minder zeker wie of wat hij kan vertrouwen. Nog meer Bruce Willis?

'A Day to Die', 'Deadlock', 'American Siege' en 'Apex Predator' zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Voor 'Red', 'Reprisal', 'Death Wish', 'Perfect Stranger', 'G.I.Joe Retaliation', 'Acts of Violence', 'Over the Hedge' en 'Gasoline Alley' kan je terecht op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'The Fifth Element' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top