Moeskroen maakt zich geen illusies: "Op dit moment geen licentie; maar beroepsprocedure geeft ons extra tijd"

D1B Pro League | De kans is bijzonder klein dat RE Moeskroen volgende week een proflicentie zal krijgen van de licentiecommissie. De Henegouwers hebben nog steeds geen duurzame oplossing voor de financiële perikelen die de club nu toch al een tijdje teisteren. Het clubbestuur zoekt naarstig verder naar oplossingen met 10 mei als ultieme streefdatum.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Die oplossing moet er komen met het vinden van nieuwe investeerders of met een financiële heropflakkering met de huidige sterke man Gérard Lopez. Die wil de club al een tijdje van de hand doen, maar vindt geen nieuwe koper. Maar omdat hij zelf veel geïnvesteerd heeft in Moeskroen, is het voor hem ook lastig om de club aan haar lot over te laten (en zijn geld dus niet meer terug te zien).

Een precaire situatie die voor heel wat kopzorgen zorgt bij CEO Benjamin Seillier. "Er liggen momenteel geen 500.000 oplossingen op tafel", vertelt hij bij L'Avenir. "Moeskroen kan niet overleven zonder steun van externe partijen. We hebben te weinig fans, te weinig sponsors en te weinig steun van de stad om het op ons eentje te doen. Dus we zijn afhankelijk van investeerders à la Gérard Lopez die elk jaar bereid zijn om heel wat centen op tafel te leggen. Dat is niet leuk om vast te stellen, maar het is wel de waarheid."

Een licentie is dan ook enkel haalbaar als er een duurzame structuur met betrouwbare investeerders op poten gezet kan worden, maar dat lukte vooralsnog niet. "Er liggen nog wel enkele dossiers op tafel, maar steevast is er wel iets dat een doorbraak vertraagt. We zijn nog in gesprek, maar we moeten ons geen illusies maken. We halen straks geen proflicentie binnen. Maar we gaan sowieso in beroep om ons zo een extra maand de kans te geven om een oplossing te voorzien."

Hoop

De uitspraak van een eventuele beroepsprocedure valt op 10 mei. Moeskroen geeft zichzelf dus nog een maand om haar bestaansrecht in het profvoetbal te redden. "We hebben hier al zoveel meegemaakt", besluit Seillier. "Maar er zijn ook al enkele wonderbaarlijke reddingsmanoeuvres gebeurd de laatste jaren. We hebben altijd oplossingen gevonden, dus waarom zou het ons nu niet lukken?"

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top