Refs 1B (speeldag 27): Debeuckelaere, Bourdeaud'hui, Vermeire en Vermeiren in actie

D1B Pro League | Vorig weekend viel het doek over de 1B Pro League. Westerlo pakte de titel; RWDM het barrageticket en Virton werd veroordeeld tot de degradatie. Toch is het ook dit weekend weer volle gas vooruit in de B-reeks van ons profvoetbal. Zo is er nog strijd om de derde én de vijfde plek en kunnen er in de individuele klassementen ook nog zaakjes gedaan worden. Deze vier refs moeten ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Door Proximus

Deel dit nieuws

08/04/2022 - 20u00: RE Virton - Lommel SK: Simon Bourdeaud'hui

Matchen in 1B: 10 (10 dit seizoen)
Matchen van Virton: 3 (3x verlies)
Matchen van Lommel: 4 (1x winst, geen verlies)

Virton heeft nog geen al te beste herinneringen aan Bourdeaud'hui. De Luxemburgers verloren de drie duels waarin ze de ref al tegenkwamen (uit bij Waasland-Beveren en Westerlo; thuis tegen RWDM). Maar ook Lommel kon nog maar één keer winnen met Bourdeaud'hui als ref (3-1 tegen Lierse K.). Daartegenover staat wel dat de Limburgers ook nog geen enkele keer verloren met de Oost-Vlaming als wedstrijdleider. Dat was de laatste drie keer telkens in een uitduel voor Lommel en telkens eindigde de match op een gelijkspel.

08/04/2022 - 20u00: RE Moeskroen - KVC Westerlo: Kevin Debeuckelaere

Matchen in 1B: 38 (9 dit seizoen)
Matchen van Moeskroen: 3 (1x gewonnen, 1x verloren)
Matchen van Westerlo: 14 (5x gewonnen, 4x verloren)

Debeuckelaere gaat straks voor het eerst in z'n carrière op bezoek in het Stade Le Canonnier. De ref floot dit seizoen al wel drie duels van Moeskroen, maar dat was telkens met Les Hurlus als uitteam. Westerlo is dan weer de ploeg die Debeuckelaere al het vaakst tegenkwam in zijn scheidsrechtersloopbaan. De twee partijen ontmoeten elkaar straks voor de vijftiende keer; met wisselend succes voor de Kempenaars.

09/04/2022 - 16u00: SK Deinze - Lierse Kempenzonen: Jordy Vermeire

Matchen in 1B: 49 (10 dit seizoen)
Matchen van Deinze: 10 (3x winst, 1x verlies)
Matchen van Lierse K.: 7 (1x winst, 2x verlies)

Beide teams spelen nogal vaak gelijk als Jordy Vermeire wedstrijdleider. Deinze zit aan 60%; Lierse K. aan 57%. Als die trend zich doorzet, dan wandelen de twee teams straks met een puntendeling het veld af. Dat was trouwens ook zo bij de vorige drie keren dat Vermeire de wedstrijd tussen deze twee teams leidde. Telkens eindigde de match op 1-1.

09/04/2022 - 20u45: RWDM - Waasland-Beveren: Ken Vermeiren

Matchen in 1B: 67 (8 dit seizoen)
Matchen van RWDM: 1 (1x winst)
Matchen van Waasland-Beveren: 1 (1x verlies)

Vermeiren floot al 67 wedstrijden in 1B, maar kwam zowel RWDM als Waasland-Beveren nog maar één keer tegen. Dat was eerder dit seizoen in een eerdere wedstrijd tussen beide teams. Op de Freethiel werd het toen 2-3 voor RWDM. Een resultaat dat later mee bepalend zou zijn voor de strijd om de barrages. Nu fluit hij dus zijn tweede match van de twee teams en opnieuw is het in een onderling duel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top