ESL Pro League XV: Heroic en Gambit na één ronde uitgeschakeld

Nieuws | De play-offs van ESL Pro League XV hebben voor enkele hooggeplaatste slachtoffers gezorgd. Heroic en Players (het voormalige Gambit) raakten niet verder dan de eerste ronde van de play-offs. Ook voor fnatic en Entropiq is het avontuur nu al voorbij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De laatste week van het vijftiende seizoen van de ESL Pro League werd dinsdag op gang getrokken. De teams die op de tweede en derde plaats in hun groepen eindigden, moesten het tegen elkaar opnemen. De inzet: de laatste tickets voor de kwartfinales. En deze eerste ronde zorgde meteen voor heel wat verrassingen.

ENCE begon dominant aan de eerste wedstrijd van de play-offs. Het Finse team bleek veel te sterk voor het Britse fnatic. Met 16-5 op Overpass en 16-12 op Nuke bleek het een eenzijdig duel. Spinx schitterde op beide maps, met een ADR van maar liefst 114,7. ENCE stoot door naar de kwartfinales, waar het ongeslagen Movistar Riders wacht.

Later die avond volgde de match waar alle CS:GO-fans naar uitkeken: het duel tussen FaZe en Players (ex-Gambit). Het werd een intens gevecht, maar de winnaar van IEM Katowice haalde na drie maps de bovenhand. Ropz trok zijn team over de lijn op Overpass, en mag zich opmaken voor de clash tegen titelverdedigers NAVI.

Heroic stelt teleur

Op woensdag was het de beurt aan Astralis, dat met de hakken over de sloot voorbij Entropiq raakte. De spannendste wedstrijd van deze ronde nam heel wat tijd in beslag: twee maps werden afgesloten na 30 rondes, eentje zelfs na overtime. Of de wisselvallige Denen opgewassen zijn tegen de Brazilianen van FURIA, is nog maar de vraag.

Heroic en Team Liquid sloten de eerste ronde van deze play-offs af. De Deense organisatie, dat het 13de seizoen van de ESL Pro League won, werd vooraf beschouwd als grote favoriet. Maar het team van cadiaN kende een complete off-day. Team Liquid, voortgestuwd door een ijzersterke oSee, won verrassend eenvoudig op Ancient en Vertigo.

© ESL

De acht kwartfinalisten zijn dus bekend. Dit is het programma voor donderdag en vrijdag:

  • 07/04, 15u30: Movistar Riders – ENCE
  • 07/04, 19:00: NIP – Team Liquid
  • 08/04, 15u30: FURIA – Astralis
  • 08/04, 19:00: NAVI – FaZe

Zaterdag staan de twee halve finales op het programma, met op zondag de grote finale. Die wedstrijd wordt gespeeld in een Bo5-format, en kan je uiteraard live volgen op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top