Bijna halfweg ‘De Mol’: wie zijn de hoofdverdachten?

Films |

De tiende editie van De Mol zit deze zondag aan de vierde aflevering, tijd voor een tussentijdse balans. Wie blijft er over en vooral: wie gedraagt zich het meest als ‘de mol’? Proximus Pickx waagt zich aan een rondje speurwerk.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van de heropgeviste Jens (die als eerste kandidaat ooit een tweede keer mocht deelnemen), Nele, Gretel en Toon moesten we al afscheid nemen. Blijven over: Anke, Philippe, Uma, Sven, Bert, Emanuelle en Yens. Vooral die vier laatst genoemden lopen in het vizier van de mollenjagers. We lijsten even op waarom.

Emanuelle

De Genkse Manu heeft Braziliaanse roots en die exotische flair zie je ook terug in haar enthousiaste glimlach en hartelijke manier van doen. Toch is de 35-jarige receptioniste onze hoofdverdachte. En niet alleen van ons. Ook op de website wieisdemol.be, waar allerlei molspeurders graag verzamelen, staat ze bovenaan de ranking van verdachten. Liefst 1 op 4 kijker verdenkt haar. Dat ze met 986 euro voorlopig ook de kleinste som bijdroeg aan de groepspot staaft dat spoor alleen maar.

Wat bij sommigen dan weer de bedenking ontlokt dat haar sabotages er te vinger dik op liggen om echt de saboteur te kunnen zijn. Zoals de afbeelding van een leeuw waarvoor ze het Spaanse woord ‘El Leon’ niet wist te vertalen -ondanks haar kennis van het Portugees- tijdens de goudschatproef in aflevering 2. In de voorbije derde aflevering maakte ze helemaal opgang als topverdachte: zo tipte acteur Frank Focketyn haar bij de mogelijke mollen op basis van een acteerproef voor de afreis naar Lanzarote. En deed ze bij een duikproef naar een onderwatermuseum wel heel hard haar best om tijd te rekken door steeds opnieuw te blijven proberen.

Bert

Ook boomverzorger Bert behoort bij de topverdachten voor tv-kijkend Vlaanderen. Net als Manu werd hij door Frank Focketyn aangeduid als iemand die zeer goed in staat is de boel te belazeren. Het moet gezegd: ondanks zijn extraverte, aanwezige persoonlijkheid en zin voor initiatief is Bert iemand wiens emoties moeilijk af te lezen vallen. Wat denkt hij echt? Doet hij bij bepaalde proeven echt z’n best?

Zelf heeft hij nog niet echt veel duidelijke mollenstreken op zijn conto, maar door zijn status als allemansvriend en leidersfiguur zit hij in een uitstekende positie om zijn medekandidaten te manipuleren. Hij is er intelligent genoeg voor. Bovendien valt op dat ook hij tot nog toe eigenlijk weinig bijdroeg aan de groepspot, slechts 1106 euro. Tegen zijn verdachtmaking pleit dan weer dat hij meestal wel vol voor het slagen van een opdracht lijkt te gaan en wanneer hij een strategie aanbrengt, houdt die meestal ook steek. Wat ons betreft, minder molpotentieel dan Emanuelle.

Yens

Dat ligt anders voor Yens. Een moeilijk in te schatten kandidaat. Die vaak heel vreemde dingen doet -zoals bij zijn coördinatierol tijdens de kookproef voortdurend verkeerde ingrediënten bestellen of bij het opmeten van de reus van Lanzarote-, maar daar vaak mee wegkomt onder het mom van een warrige persoonlijkheid. Hij is een sympathieke Kempenaar en levensgenieter die het minst met het mollen zoeken bezig lijkt.

Toch gebeurde er iets vreemd toen hij aan Manu gekoppeld werd bij de duo-eliminatie. Beide kandidaten vertrouwden elkaar duidelijk niet en Yens wilde van Manu (die hij als mol wantrouwde?) af, maar ondanks het feit dat ze elkaar de loef afstaken bleven ze in het programma. Wat er volgens ons op wijst dat een van hen misschien toch de mol zou moeten zijn. Als het niet Manu is, dan toch deze nonchalante ex-kunststudent en accountmanager. Trouwens, voor iemand die in Barcelona woont en dus het Spaans machtig is, blijft hij wel heel ver weg van alle proeven waar vertaalkwaliteiten op Canarische eiland van pas kunnen komen. Verdacht?

Sven

De 30-jarige copywriter uit Denderleeuw bleef de eerste afleveringen wat uit de picture, hij profileerde zich aanvankelijk eerder als een grijze muis. Maar mondjesmaat geeft hij zijn identiteit prijs: een zeer gedreven en gefocuste kandidaat. Je zou denken een ideale groepsspeler, aangezien hij ook al 2202 euro in de pot bracht -het meeste van alle deelnemers. Wat hem in principe onverdacht moet maken. Toch verdenkt 20% van de kijkers hem als mol. Heeft dat te maken met zijn soms flagrante fouten? Zoals tijdens zijn gevecht met de piraat, waar hij al na enkele seconden van de balk valt en zo de proef doet mislukken? Of tijdens de kookproef waar hij zich snel laat fotograferen en ook als kok volledig de mist in gaat?

Bekijk de vierde aflevering van ‘De Mol' op zondag om 19u55 op Play 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top