Maaseik kan zich geen misstappen meer veroorloven in de Final Four tegen Roeselare

Sport | Na de enigszins verrassende nederlaag tegen Menen zal Maaseik komende zaterdag alles willen doen om te winnen tegen Roeselare. Alleen zo maken ze nog een kans om de titel te winnen in de EuroMillions Volley League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maaseik heeft afgelopen weekend een stevige tik gekregen. Op verplaatsing naar Menen beten de Limburgers in het stof. Een week eerder konden ze nochtans nog makkelijk winnen tegen Aalst. Maaseik won de eerste set, maar verloor dan het goede ritme tegen de West-Vlamingen. De ploeg van Fulvio Bertini keek met lede ogen toe hoe de derde in de stand erin slaagde om de hele wedstrijd om te gooien.

Menen ging uiteindelijk met de overwinning lopen na vier sets (24-26, 27-25, 25-15, 25-19). Maaseik kreeg voor de eerste keer sinds de komst van de Italiaanse coach in februari een nederlaag te slikken in het kampioenschap. De Menenaars hadden de Limburgers eerder dit seizoen wel al eens geklopt, maar toch begonnen ze zeker niet als favoriet aan deze wedstrijd in de Champions Final Four.

Voordeel voor Maaseik

Van die verrassende wedstrijd kon vooral Roeselare profiteren, want dat staat nu met drie punten voorsprong alleen op kop. Maaseik kan zich momenteel geen misstap meer veroorloven, zeker nu de clash tegen de titelverdediger eraan komt. Menen heeft momenteel evenveel punten als Maaseik in de play-offs en zou wel eens zijn kans schoon kunnen zien om een inhaalmanoeuvre te maken.

De ploeg van Bertini speelt zaterdag dus met een stevige druk op de schouders, ook al weten ze dat een overwinning tegen Roeselare niet onmogelijk is. Dat bewezen ze al twee keer dit seizoen. Hun twee onderlinge wedstrijden in de reguliere fase werden telkens in het voordeel van de Limburgers beslecht.

In november had Maaseik thuis vijf sets nodig om het te halen tegen Roeselare, maar een maand geleden konden ze overtuigender winnen. In West-Vlaanderen werd het 1-3. Maaseik hoopt nu op eigen terrein weer de drie punten te behalen. Als dat niet lukt en Menen opnieuw een overwinning behaalt, komt de meest bekroonde volleybalclub van ons land onder nog meer druk te staan.

De kalender voor de Champions Final Four:

  • LEG 3 – VC Greenyard Maaseik – Knack Roeselare (zaterdag 9/4 om 20u25)
  • LEG 4 – Knack Roeselare – VC Greenyard Maaseik (vrijdag 15/4 om 19u55)
  • LEG 5 – VC Greenyard Maaseik – Decospan VT Menen (woensdag 20/4 om 19u55)
  • LEG 6 – Lindemans Aalst – VC Greenyard Maaseik (zaterdag 23/4 om 19u55)

De finalewedstrijden van de play-offs worden gespeeld tussen 30 april en 14 mei.

Volg als abonnee van Pickx Sports het beste van de Champions Final Four, met onder andere de wedstrijd tussen Maaseik en Roeselare zaterdag om 20u25, op Pickx+ Sports 1.

Nog geen abonnee van Pickx Sports? Volg de wedstrijden dan live op de zender Pickx Live.

Bekijk de wedstrijden live of uitgesteld, thuis of onderweg met de app van Proximus Pickx of op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top