Is Karim Benzema momenteel de beste speler ter wereld?

UEFA Champions League |

Door 1-3 te gaan winnen op het veld van Chelsea nam Real Madrid een serieuze optie op de halve finales in de Champions League. Getekend: Karim Benzema. Eens te meer was hij met een hattrick de man om wie het draaide bij de Koninklijke.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat je als ploeg bijna volledig afhankelijk bent van één speler is nooit gezond. Maar dat het bij Real Madrid gebeurt, is des te opmerkelijker. Zeker als je ziet welke kwaliteit er nog in de kern van de Madrilenen rondloopt. Jonge (Vinicius Jr, Rodrygo) en dure (Hazard, Bale) vogels, maar niemand die zo hoog zingt als Karim Benzema. Met of zonder de Franse spits, het blijkt een wereld van verschil voor de Koninklijke. Het straffe is: dat ligt niet eens aan Real zelf, maar aan het duizelingwekkende niveau dat Benzema dit seizoen haalt. In deze vorm zou de goalgetter bij élke club de spil van het team zijn.

KB9 blinkt zowel uit in La Liga, waar hij een weinig overtuigend Real toch maar mooi naar de leiderspositie schoot, als in de Champions League, waar hij nu twee speeldagen op rij een hattrick lukte. Zo knikkerde hij titelfavoriet PSG uit het toernooi en legde hij gisteren Chelsea over de knie. Enkel Lionel Messi, Luiz Adriano en Cristiano Ronaldo slaagden er ooit in om in de CL twee keer op rij een hattrick te maken.

Efficiënter en completer

Op zijn 34ste toont ‘Benzeman’ zich efficiënter en completer dan ooit. Gevaarlijk op alle mogelijke manieren:  met de benen, met het hoofd, op penalty of jacht makend op de doelman. Hij zit nu aan 11 goals in deze CL-campagne en 24 in La Liga. Hetzij 35 goals in 34 wedstrijden. Hallucinante cijfers! Maar het gaat verder dan die statistieken, aangezien Benzema ook een cruciale schakel is in de opbouw van Real Madrid. Met subtiele deviaties en als balvast aanspeelpunt van zijn ploegmaats. Een profiel waar elke trainer van droomt.  

Zijn belang voor het elftal toont zich misschien nog het meest wanneer hij er niet bij loopt. Toen hij onlangs drie wedstrijden miste in de Spaanse competitie, had Real het zeer moeilijk. Vooral in de vernederende Clásico tegen Barcelona werd hij hard gemist. Maar als de Fransman fit blijft, vragen we ons af waar dit gaat eindigen. Zijn schouders blijken alvast stevig genoeg om de zware druk bij Real te dragen.

Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele editie kan je de hoogtepunten van elke wedstrijd volgen met tegelijk commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top