Deze films en tv-programma's mag je dit weekend zeker niet missen!

Films | Hoewel het voor de jongeren onder ons paasvakantie is, moeten velen gewoon doorwerken. En dan is niets zo fijn als in het weekend even kunnen uitrusten terwijl je van een goed televisieprogramma of film geniet. Proximus Pickx heeft enkele kijktips voor jou gesprokkeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: 'The Color Purple'

Steven Spielberg staat vooral bekend als regisseur van talrijke blockbusters met special effects, en dat feit maakt deze Amerikaanse dramafilm uit 1985 een buitenbeentje in zijn palmares. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alice Walker, die met dit werk als eerste Amerikaanse vrouw van kleur een Pulitzer-prijs won. We zien de jonge Celie Harris, een rol van Whoopi Goldberg, vechten tegen misbruik, uithuwelijking en mishandeling in de Verenigde Staten van de vroege jaren 1900. Deze hoofdrol betekende voor Goldberg haar doorbraak in Hollywood.

Bekijk ‘The Color Purple’ op vrijdag 8 april om 22u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'Joker'

Op dit moment kan je in de Proximus VOD verschillende Batman-films bekijken, maar laat je dat er niet van weerhouden om vrijdag op Play4 ook eens te kijken naar 'Joker'! In deze film uit 2019 zien we de ontstaansgeschiedenis van het personage van The Joker. Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een mentaal labiele clown die droomt van een carrière als stand-upcomedian, wordt op een avond aangevallen door enkele dronken werknemers van Wayne Enterprises. Fleck verandert langzaamaan in de gevaarlijke moordenaar The Joker.

Bekijk ‘The Joker’ op vrijdag 8 april om 20u35 op Play 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: 'Koko Flanel'

Filmliefhebbers zullen misschien hun neus ophalen voor deze Vlaamse filmkomedie uit 1990 maar het publiek liegt nooit: bijna twintig jaar lang was deze prent van Stijn Coninx met komiek Urbanus in de hoofdrol de meest bekeken Vlaamse film ooit. Er was iemand nodig met het kaliber van Erik Van Looy om met 'Loft' dit record te verbreken. Voor liefhebbers van Samson & Gert is deze film ook de moeite van het kijken waard: het populaire personage Albert ("ten eerste, het is Albertooo!") uit de kinderserie is gebaseerd op kapper Jean-Claude, die ook door Koen Crucke wordt gespeeld.

Bekijk ‘Koko Flanel’ op zaterdag 9 april om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'I can see your voice'

Bij Proximus beseffen we dat dit programma niet op onverdeeld hoerageroep werd onthaald in de Vlaamse media. Meer nog, een blad waarvan geweten is dat het lezen ernstige gevolgen kan hebben, trakteerde ons op een recensie waarin het programma met Jonas Van Geel compleet werd afgebroken. En uitgerekend daarom durven we juist 'I can see your voice' aan te bevelen als kijktip. Alleen al de eigenwijze commentaren van een Ingeborg of de bekoelde kritiek van Vincent Fierens zijn de moeite waard om eens af te stemmen op 'I can see your voice'.

Bekijk ‘I can see your voice’ op zaterdag 9 april om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: 'Reizen Waes: wereldsteden'

Acteur en presentator Tom Waes heeft in verschillende weekbladen de dure eed gezworen dan hij "na corona meteen het vliegtuig zou opspringen". Het resultaat van deze belofte kan je bekijken in 'Reizen Waes: wereldsteden', een nieuwe reisreeks waarin de meest actieve vijftiger van Vlaanderen voor het eerst focust op enkele van de belangrijke en boeiendste steden van de wereld. Zondag neemt hij Londen onder de loep, een stad die ondanks de brexit nog steeds geldt als een van de meest kosmopolitische steden ter wereld.

Bekijk ‘Reizen Waes: wereldsteden’ op zondag 10 april om 20u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'Goldfinger'

Hoewel sommige scènes uit 'Goldfinger', een Bondfilm uit 1964, gedateerd kunnen lijken, blijft deze spionagefilm een klassieker in het genre. In het rijtje van Bondfilms staat deze film vaak op de eerste plaats omdat er een aantal zaken werden geïntroduceerd die we nog in veel latere films zien terugkomen. Zo kan je voor het eerst de iconische titelscène met geprojecteerde vrouwenlichamen zien. Ook de Aston Martin DB5, de snelle bolide van Bond, maakt zijn intrede in deze derde Bondfilm. En ten slotte zien we ook voor het eerst de werkplaats van Q, de wapenadviseur van Bond.

Bekijk ‘Goldfinger’ op zondag 10 april om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

‘Goldfinger’ is ook beschikbaar in de catalogus van Proximus VOD. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top