Beloftenwereldkampioen Wyseure, Verstrynge en Vandebosch trekken naar Alpecin-Fenix

Wielersport | Alpecin-Fenix heeft de komst van veldrijders Joran Wyseure, Emiel Verstrynge en Toon Vandebosch aangekondigd. Ze zullen tijdens het wegseizoen rijden voor het Development Team van Alpecin-Fenix. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht.

Door Belga

Deel dit nieuws

De transfers van Joran Wyseure (21), de wereldkampioen bij de beloften, en Emiel Verstrynge (20) deden afgelopen winter al veel stof opwaaien. De twee youngsters komen over van het Tormans CX-team, dat momenteel nog verbonden is aan WorldTour-team Intermarché-Wanty Gobert. Aan het einde van het jaar gaat Tormans echter samenwerken met Quick-Step Alpha Vinyl en het leek er dan ook lange tijd op dat Wyseure en Verstrynge mee de overstap zouden maken naar de Wolfpack. Zover komt het niet. Wyseure werd eind januari wereldkampioen bij de beloften, voor Verstrynge.

Toon Vandebosch (22) komt over van Pauwels Sauzen-Bingoal. Vandebosch reed vorig seizoen zijn eerste seizoen bij de elite en verraste daarin met enkele toptiennoteringen. Hij werd ook geselecteerd voor het WK in het Amerikaanse Fayetteville en eindigde daarin als elfde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top