Ooit afgetest bij KV Kortrijk, nu een topper in de Major League Soccer

Voetbal | De Major League Soccer is een competitie die een goede evolutie doormaakt en het niveau stijgt er jaar na jaar. Zondag staat er het toptreffen in Los Angeles op het programma. LA Galaxy en Los Angeles FC nemen het dan tegen elkaar op. Bij de bezoekers rekenen ze op hun doelman Maxime Crépeau om punten te halen op het veld van Galaxy.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Los Angeles FC is goed aan het seizoen begonnen met een 13 op 15 en de druk ligt bij LA Galaxy, dat een 9 op 15 boekte. Bij Galaxy rekenen ze op een aantal bekende namen, zoals Victor Vazquez (ex-Club Brugge) en Sasha Kljestan (ex-Anderlecht). In de spits loopt er met Dejan Joveljic (ex-Anderlecht) nog een oude bekende rond en de grootste namen in de kern zijn Douglas Costa (ex-Juventus en Bayern München) en Javier ‘Chicharito’ Hernandez (ex-Manchester United). Los Angeles FC heeft minder grote namen in zijn ploeg, maar de naam van Carlos Vela (ex-Arsenal) zal wel een belletje laten rinkelen.

Goede evolutie

Sedert dit seizoen rekenen ze bij Los Angeles FC in doel op Maxime Crépeau. De Canadese doelman werd overgenomen van de Vancouver Whitecaps en groeide de afgelopen jaren uit tot één van de beste keepers in de Major League Soccer. De verwachtingen waren hooggespannen bij zijn transfer naar Los Angeles FC.

"We zijn verheugd om een keeper met de kwaliteiten van Maxime aan onze selectie toe te voegen", zei LAFC co-president en algemeen manager John Thorrington bij de voorstelling van de keeper. "We beschouwen Maxime als één van de beste keepers in de MLS. Het is een echte winnaar en zijn leiderschap en ervaring zullen bijdragen aan ons succes op het veld."

Geen Kortrijk, wel WK

Crépeau kende een zeer sterk seizoen bij Vancouter Whitecaps, dat hij vorig seizoen naar de play-offs wist te loodsen. In de reguliere competitie presteerde hij enorm sterk en dat bewezen de statistieken. Inzake Expected Goals (een statistiek omtrent het verwachte aantal (tegen)goals van een speler of team) die Crépeau had kunnen incasseren, stond de teller op 44,85 goals volgens statistiekenbureau Opta Data. De Canadese doelman moest zich uiteindelijk slechts 31 keer omdraaien om de bal uit het net te halen. Mede daardoor sprong hij in het oog van Los Angeles FC, want Crépeau hield zijn ploeg meer dan eens recht en was zo resultaatbepalend.

Crépeau heeft ook een Belgische link. Vijf jaar geleden onderging hij op 22-jarige leeftijd een proefperiode bij KV Kortrijk, maar hij wist er geen contract te versieren. Hij testte ook al eens bij Bologna en Fortuna Düsseldorf, maar tot een Europese transfer kwam het niet. Via Montreal Impact en Vancouver Whitecaps kwam hij dus terecht in Los Angeles.

De Belgische link zal nog uitgebreid worden op 23 november, want dan speelt België op het WK zijn eerste groepswedstrijd tegen Canada. Crépeau was al 14 keer Canadees international, maar momenteel is hij tweede keeper achter de 34-jarige Milan Borjan (Rode Ster Belgrado). Als Crépeau zijn niveau dit seizoen weet aan te houden, zal hij zeker kans maken op de rol van eerste doelman. Wie weet mag hij binnen een zevental maanden Romelu Lukaku het scoren weten te beletten.

Programma zesde speeldag MLS:

Zaterdag 9 april

  • New York Red Bulls – Montreal Impact (om 22u10 op Eleven 3)
Zondag 10 april
  • LA Galaxy – Los Angeles FC (om 1u55 op Eleven 1)
Volg het beste uit de Major League Soccer het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top