Ons elftal van de week

Sport | Het is gebeurd, Westerlo is de opvolger van Union Saint-Gilloise en speelt volgend jaar opnieuw op het hoogste niveau.

Twee op negen, en definitief uitgeschakeld in de strijd om de tweede plaats. Dat is het verdict voor Waasland-Beveren na een 2-0-nederlaag in Lier. De Waaslanders waren de betere ploeg in de eerste helft maar scoren lukte niet. In de tweede helft lukte dat wel voor Lierse Kempenzonen. Schuermans kopte de hoekschop van De Schryver met finesse binnen: assist nummer vijf en goal nummer zes voor de twee Pallieters. In het slot verdubbelde Naessens de score.

De opdracht voor Westerlo was eenvoudig: winnen tegen Lommel en de titel was binnen. De Kemphanen begonnen ook uitstekend aan de wedstrijd. Al na twee minuten kon Daci De Busser voor het eerst tot een save dwingen. Na twaalf minuten was het dan wel raak. Seydoux infiltreerde op het goede moment en legde de 0-1 binnen. Een paar minuten later leek het kampioenschap helemaal binnen wanneer Daci een strafschop uitlokte, met een fopduik. De Busser redde de strafschop met zijn been. Een beetje gerechtigheid en zo bleef Lommel in de wedstrijd. Westerlo was heer en meester en leek de voorsprong mee naar de kleedkamer te kunnen nemen. Maar in de toegevoegde tijd van de eerste helft liep het helemaal mis. Rosa knalde eerst de 1-1 heerlijk binnen en 80 seconden later legde Vinicius dos Santos de 2-1 binnen. In het slot pakte Mabea nog een rode kaart na een vuile sliding op Belghali, die op een leeg doel afstormde. Een feest in mineur voor de Kemphanen die alsnog de titel pakten door het verlies van RWDM op zondag.

Bij Virton was Anne in vorm. De 24-jarige spits dook na 54 minuten de diepte in en legde de 1-0 schitterend weg in de verste hoek. Anne was de hele wedstrijd een gesel voor de verdediging van Moeskroen. Een kwartier voor tijd toonde hij zich ook vrijgevig en bediende hij Kage voor de 2-0. Het is nog maar de vijfde zege van Virton dit seizoen. De Luxemburgers waren al zeker van degradatie maar gaven hun supporters toch nog een reden om te feesten.

RWDM was de enige ploeg die Westerlo nog kon bedreigen, maar de Brusselaars gingen met 3-0 onderuit bij Deinze en moeten zo tevreden zijn met de tweede plek en barragewedstrijden tegen Seraing. Na minder dan een halfuur opende Vorogovskiy de score met een eigen doelpunt, afgedwongen door Challouk. Nog een half uur later bediende Challouk Dansoko voor de 2-0. De 26-jarige middenvelder trapte even later zelf de 3-0 in de kruising om zijn wedstrijd nog extra glans te geven.