EU Masters: einde van de rit voor KRC Genk Esports

League of Legends | De twee vertegenwoordigers van de Benelux-regio zullen niet deelnemen aan de Main Event van de EU Masters Spring 2022. KRC Genk Esports en mCon LG UltraGear eindigden beiden op de laatste plaats in hun groepen tijdens de play-in fase van het evenement.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een vroegtijdig einde van de EU Masters voor de enige twee teams uit de Benelux. KRC Genk Esports en mCon LG Ultragear kwalificeerden zich voor de EU Masters na hun deelname aan de grote finale van de Elite Series Spring Split, maar kwamen beide niet verder dan de play-in fase, die de afgelopen dagen online werd gespeeld.

Voor KRC Genk begon de strijd midden op de dag. Na een eerste speeldag met twee nederlagen en één overwinning, moesten de Limburgers ten minste twee wedstrijden winnen om te hopen op een gelijkspel voor de tweede plaats, en dus de tie-breakers. Maar dinsdag was niet de dag van Numandiel en zijn collega’s, die elk van hun wedstrijden verloren.

De spelers verloren dus al hun wedstrijden in de tweede ronde, ook al waren overwinningen tegen de Portugezen For The Win en de Litouwers van Iron Wolves zeker haalbaar. Met de uitschakeling van KRC Genk Esports moest ook de enige Belgische speler in de competitie, Amaury “Moopz” Minguerche, het toernooi verlaten.

mCon LG Ultragear kende een nog slechtere start in de kwalificaties in vergelijking met Genk. Tijdens de eerste dag van de groepsfase verloor mCon van elk team in zijn groep. Het Nederlandse team had woensdag heel weinig kans om zich te plaatsen voor de groepsfase van het Main Event.

Helaas voor de Nederlanders werd hun hoop onmiddellijk vernietigd door het zeer dominante Karmine Corp, dat won zonder hen een kans te geven. mCon redde daarna zijn eer door het roster van Z10 te kloppen, maar het Portugese EGN Esports versloeg mCon in de laatste wedstrijd van deze groepsfase. Toen werd een gelijkspel tussen drie ploegen in de groep uitgeroepen. In een tiebreaker tegen Z10 slaagde mCon er niet in het maximale uit de wedstrijd te halen, waardoor hun EU Masters-avontuur eindigde.

We zullen nu moeten wachten tot 14 april, op de groepsfase van het Main Event. We adviseren je om LDLC OL in de gaten te houden, maar ook Fnatic TQ. Beide ploegen werden respectievelijk eerste in de Franse en de Spaanse competitie en zijn favoriet voor de eindzege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top